Під Києвом привласнили землю вартістю десятки мільйонів

Про схему розповіли в обласній прокуратурі

Києво-Святошинський районний суд Київської області відкрив провадження у справі з привласнення земель лісового фонду. Про це стало відомо із заяви регіональної прокуратури, передають "Коментарі".

За даними відомства, чоловік на підставі підроблених документів зареєстрував право власності на земельні ділянки лісогосподарського призначення. Окрім того, він незаконно змінив їх цільове призначення на землі сільськогосподарського виробництва. Надалі — перепродав їх 27 новим власникам. Через це спірні землі незаконно вибули з державної власності.

Тепер прокуратура вимагає повернути державі землі лісового фонду вартістю понад 83 мільйонів гривень. Площа земель становить три гектари. Цими земельними ділянками користувалося та розпоряджалося ДП "Київське лісове господарство". Позов до суду подано в інтересах Київської обласної державної адміністрації. Окрім того, за фактом привласнення земель розпочато кримінальне провадження. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичних посадовців комунальної організації "Київмедспецтранс" та директорів низки підприємств підозрюють у розкраданні мільйонів на "швидких". У кримінальному провадженні про заволодіння 12,6 мільйонами гривень бюджетних коштів повідомлено про підозру десяти учасникам схеми. Гроші були виділені за закупку запчастин для машин швидкої медичної допомоги. 

Нагадаємо, що у Києві повернули готель “Експрес” у державну власність, однак не без проблемних питань. Це підприємство з 2001 року знаходився в оренді у приватної компанії. Мінінфраструктури впродовж останніх років неодноразово зверталось до уповноважених органів контролю щодо необхідності повернення з оренди готелю через порушення умов договору, а також збитків для держави через занижену вартість. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Київській області "за копійки" продають спиртовий завод.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися