Дерибан, екологія, земля: тиждень важливих судів стартував у Києві

Що відомо про судові справи та графік судових засідань

У Києві почався тиждень важливих судів на теми землі, екології та корупції. Про це розповіла депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова, передають "Коментарі".

Депутатка Київради оприлюднила перелік та графік розгляду резонансних справ і закликала громадськість до підтримки.

"Почався тиждень важливих судів. Теми: земля, екологія, дерибан. Додавайте собі в календарі й приходьте на засідання вільними слухачами, щоб показати підтримку громади в резонансних справах", — закликала Семенова.

Депутатка розповіла коротко про судові справи та графік розгляду. Так, у понеділок, 18 вересня, 15:40, в Господарському суді міста Києва (вул. Богдана Хмельницького, 44-Б, зал № 17) розглядатиметься судова справа 910/4636/23: забудовник, СТОВ "Агрокомбінат "Хотівський", проти Київської міської ради. Суть справи: вимога забудовника щодо повернення права оренди на п’яти земельних ділянок біля Музею в Пирогові.

"На попередньому засіданні суд вже розглянув клопотання Національного музею народної архітектури та побуту України та залучив Музей як третю особу без самостійних вимог. Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) також бере участь у справі, оскільки земельні ділянки мають екологічну цінність і КЕКЦ був розробником проєкту створення об'єкта природно-заповідного фонду на цих землях", — прокоментувала Семенова.

У вівторок, 19 вересня, об 11:00, в Шостому апеляційному адміністративному суді (вул. Князів Острозьких 8) розглядатимуть судову справу щодо Біличанського лісу, який є частиною Національного природного парку "Голосіївський". Майже 3000 гектарів національного парку, зокрема "Біличанський ліс", може бути передані з території міста Києва до села Коцюбинське.

"Село Коцюбинське уже має генеральний план його забудови. Біличанський ліс є природним лісом з унікальною флорою та фауною, включаючи види, занесені до Червоної книги. Він важливий для збереження природи, а також для регуляції клімату та забезпечення якості повітря у місті Києві. Це місце проживання багатьох видів тварин і птахів, включаючи види, які перебувають у Червоній книзі", — пояснила Семенова.

Окрім того, у вівторок, 19 вересня, о 15:45, в Північному апеляційному господарському суді (вул. Шолуденка, 1-А, зала № 16) розглядатимуть судову справу — спір щодо земельної ділянки з кадастровим номером площею 16 гектарів. Справа розглядається після повернення із Касаційного господарського суду. Спірна ділянка є ключовою серед "пирогівських справ

Ще одна судова справа призначена на вівторок, 19 вересня, о 16:30, в Господарському суді міста Києва (вул. Богдана Хмельницького, 44-Б, зала № 20). Мова йде про чотири земельні ділянки на Галерному півострові в урочищі Покол, договір оренди на які хоче визнати дійсним ТОВ "Галерна затока".

"Закликаю підтримати захисників природи на суді, адже на кону стоять цінні екосистеми Києва, і прийти на судове засідання. ТОВ "Галерна затока" пов'язаний з олігархом Івановим. Інтереси держави захищає прокурорка Київської міської прокуратури — Тамара Самолюк", — підсумувала Семенова.

Нагадаємо, у Києві дозволили забудовникам знести чотири історичні будівлі. Рішення віддати під забудову кілька об'єктів, один з яких знаходиться в буферній зоні Софії Київської, ухвалили на засіданні Постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві захисники дикої природи знайшли у найчистішому столичному озері рідкісну червонокнижну рослину. У Київському еколого-культурному центрі розповіли про унікальність цієї знахідки, та чому озеро у Голосіївському районі столиці необхідно захистити від забудови.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися