У Києві готують до приватизації акції ТРЦ Ocean Plaza

Що відомо про продаж активу

У Києві готують до великої приватизації акції ТРЦ Ocean Plaza (Оушен Плаза). Про це повідомили у Фонді державного майна України, передають "Коментарі".

За даними відомства, державі наразі належать 66,65% акцій торгового центру Ocean Plaza. Продаж цього активу може принести до державного бюджету щонайменше 1,3 мільярда гривень. Це санкційний актив, який у березні Вищий антикорупційний суд конфіскував у російських олігархів Аркадія та Ігоря Ротенбергів. У червні його передали в управління Фонду державного майна України.

Фонд державного майна України вже розпочав процес підготовки до приватизації та надіслав проєкт розпорядження до Кабінету міністрів, щоб включити державну частку 66,65% в ТРЦ Ocean Plaza до великої приватизації. Остаточна сума продажу визначиться на аукціоні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська влада готується розпочати процес великої приватизації. Як розповів виконуючий обов’язки Фонду державного майна України Олександр Федоришин, приватизацію в Україні, яку зупинили через повномасштабне вторгнення російських окупантів, відновили рік тому. За цей час продаж державних підприємств приніс близько 4 мільярдів гривень доходів до бюджету. Серед покупців об’єктів малої приватизації зовсім невеликий відсоток іноземців. Такі об’єкти стосуються державних підприємств вартістю до 250 мільйонів гривень та розраховані більше на український бізнес. Наразі у Фонді держмайна близько тисячі таких підприємств, які або готові до продажу, або на фінальній стадії підготовки. В цьому кварталі, або в четвертому кварталі 2023 року планують анонсувати, коли стартує велика приватизація.

Нагадаємо, що у Києві одне з найвідоміших озер, розташоване на західній околиці житлового масиву Виноградар у Подільському районі столиці, знищено через забудову. Столичні екологи назвали головні причини та закликали киян не ігнорувати дії влади Києва.

Читайте також, як мости в Києві руйнуються, як мости у Києві будуються, та хто на цьому заробляє.

Джерело: https://t.me/kyiv_spfu/1880


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Дмитро

6 жовтня 2023, 12:39

Коли тече кров -- час скуповувати нерухомість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися