ТРЦ Ocean Plaza у Києві готують до приватизації: нові деталі

Що відомо про процес націоналізації та продаж скандального торгово-розважального центру

Фонд державного майна України зареєстрував корпоративні права на державну частку ТРЦ Ocean Plaza ("Оушен Плаза"). Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

Запис про те, що контрольний пакет акцій торгово-розважального комплексу Ocean Plaza тепер належить Фонду державного майна України вже внесли в Єдиний державний реєстр юридичних осіб. Мова йде по частку активів у розмірі 66,65%. Тепер новий власник готує проведення аудиту та оцінку вартості ТРЦ Ocean Plaza, після чого ухвалить рішення щодо продажу цих корпоративних прав.

"Наша команда розглядає всі можливі варіанти продажу ТРЦ за ринковою вартістю. Всі отримані від продажу кошти будуть спрямовані до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ", — прокоментував перший заступник голови Фонду держмайна України Денис Шугалій.

Нещодавно Кабінет міністрів України передав в управління Фонду державного майна України контрольний пакет акцій ТРЦ Ocean Plaza, які у березні Вищий антикорупційний суд конфіскував у російського олігарха Аркадія Ротенберга. Уряд також ухвалив рішення, що ТРЦ Ocean Plaza у Києві буде виставлений на приватизацію.

На початку серпня 2022 року у Києві зняли арешт з будівлі ТРЦ Ocean Plaza, а також з банківських рахунків та майна компанії-власника ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь". Серед співвласників ТРЦ Ocean Plaza є російський олігарх Аркадій Ротенберг, якого пов’язують із очільником Кремля Володимиром Путіним.

Печерський райсуд вважав, що арешт ТРЦ Ocean Plaza був "надмірно обтяжливим та неспівмірним із завданнями кримінального провадження". Обґрунтували ухвалу про зняття арешту тим, що це блокує роботу понад трьох сотень орендарів та семи тисяч працівників. Через арешт ТРЦ Ocean Plaza бюджети різних рівнів втрачають близько трьох мільярдів гривень на рік. Також суд розблокував три арештовані земельні ділянки та п’ятнадцять квартир у Києві, що належать ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь".

Іншим рішенням від 5 серпня 2022 року Печерський районний суд Києва ухвалив передачу арештованого майна у вигляді корпоративних прав компаній "ІС "Либідь" та "Авангард-Віларті" Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), для управління ним у кримінальному провадженні. Слідство вважає це майно речовими доказами. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в аукціоні з приватизації будівель історичного готелю "Ермітаж", розташованих у центрі Києва, взяли участь 39 підприємців, а сума під час торгів зросла у 15 разів. Продаж будинків на вулиці Богдана Хмельницького у Києві став найдорожчим аукціоном з моменту відновлення приватизації у вересні 2022 року. Будівлі колишнього готелю "Ермітаж" приватизували за рекордну суму. Під час аукціону фінальна вартість об’єкту зросла з 21,2 мільйона гривень на початку торгів до 311 мільйонів гривень.

Читайте також, що у Київській області "за копійки" виставили на приватизацію спиртовий завод.

Джерело: https://t.me/kyiv_spfu/1678


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися