У Київській області триває відновлення зруйнованого житла

Які роботи виконують у Макарові

У Макарові, що в Бучанському районі Київської області, капітально ремонтують багатоповерхівку. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

За даними відомства, багатоповерховий житловий будинок у Макарові, розташований по вулиці Димитрія Ростовського, 62. Багатоповерхівка на 150 мешканців зазнала руйнувань від обстрілів російських окупантів під час атаки на Київ. На об’єкті пошкоджені внутрішні перегородки, несучі стіни з першого по третій під’їзди та повністю зруйнована покрівля.

"Зараз будівельники вже очистили квартири від залишків меблів та руйнувань, демонтували зруйновані блоки фундаментну першого під’їзду. Виконують монтаж кладки першого поверху зруйнованої частини будинку, монтують вікна та балкони, утеплюють фасад", — розповіли у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.

У багатоповерхівці повністю відремонтують покрівлю, замінять усі склопакети, відновлять водо- та електропостачання. На сходових клітинах замінять поручні, у під’їздах – вхідні двері. Підвал можна буде використовувати як тимчасове укриття.

У Макарові Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України працює на двох об'єктах. Це будинки по вулицям Димитрія Ростовського, 62 та Проектна, 10. Загалом, внаслідок бойових дій на Київщині у Макарівській громаді зруйновано та пошкоджено понад 3,6 тисяч об’єктів інфраструктури, більшість із яких – житло.

Нагадаємо, Департамент регіонального розвитку Київської обласної військової адміністрації оголосив тендер на капітальний ремонт Макарівського ліцею №1. На реконструкцію ліцею у Макарові із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділили понад 89 мільйонів гривень. У навчальному закладі планують облаштувати новий харчоблок, замінити систему опалення, внутрішні та зовнішні мережі водопостачання та електропостачання, провести термомодрнізацію закладу. У підвальному приміщенні ліцею облаштують укриття. Аукціон відбудеться 13 листопада. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ремонт Київського госпіталю ветеранів у Пущі-Водиці став скандалом. Увагу журналістів спочатку привернуло те, що для лікування військових просто ремонтують фасади та внутрішнє оздоблення лікарні, не змінюючи її наповнення медичним устаткуванням. Тобто понад мільярд гривень витратять виключно на покращення стін, вікон, підлог та іншого оздоблення. Ціни будматеріалів є відверто завищеними. Окрім того, оголосили тендер на ремонт госпіталю ветеранів у Києві. На ремонтні роботи планують витратити ще десятки мільйонів гривень. 

Читайте також, що у селі під Києвом відремонтують ліцей та Будинок культури.

Дивіться також фото, як новий багатоповерховий будинок будують у селі Бузова.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися