Активісти судитимуться з владою Києва через паркінг на Оболоні

На столичну мерію подали позов до суду

У Києві ініціативна група "Парк Прирічна" створила однойменну громадську організацію та подали на Київську міську раду позов до суду щодо будівництва паркінгу на Оболоні. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організації.

За даними громадської організації "Парк Прирічна", вже відкрито судове провадження № 320/37564/23. Активісти сподіваються, що Київська міська прокуратура доєднається до судового процесу задля захисту інтересів громади.

"Оскільки Віталій Кличко та Київська міська рада від планів будівництва аквапаркінгу на Прирічній відмовлятися не збираються. І це все не дивлячись на протести громади та відкрите кримінальне провадження. Не дивлячись на опитування в соціальних мережах, де 92% киян висловились за виконання одного з пунктів нашої успішної петиції, а саме: перенаправити 120 млн грн на програму "Захисник Києва". Ми, як ГО "Парк Прирічна", були вимушені почати судитися з міською владою", — заявили в ГО "Парк Прирічна".

У судовому позові до столичної влади організація вимагає визнати незаконним та скасувати рішення Київської міської ради від 20 квітня 2023р. № 6289/6330 "Про надання КП "Житлоінвестбуд-УКБ" земельної ділянки в постійне користування для розміщення та експлуатації будівель та споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства на вул. Прирічній".

У ГО "Парк Прирічна" також наголосили, вже пройшло майже сім місяців з моменту надання КО "Київзеленбуд" дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для створення "Парку Прирічна" але цей проєкт досі не розроблений. За півроку досі не вжито жодних юридично-правових заходів щодо недопущення забудови десятків гектарів рекреаційної зони на “косі”, у тому числі ЖК.

Нагадаємо, Київська міська рада надала "Житлоінвестбуд-УКБ" у постійне користування земельну ділянку площею 1,7 гектари для будівництва паркінку на Оболоні. Комунальне об’єднання "Київзеленбуд" отримало дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для облаштування зелених насаджень на вулиці Прирічній в Оболонському районі Києва. Ділянка площею у понад 16,4 гектари стане частиною нової сучасної рекреаційної зони, до якої також входитимуть парк "Наталка", набережна та острів Оболонський. В рекреаційній зоні планують побудувати багаторівневий паркінг, який також слугуватиме укриттям під час повітряної тривоги. Паркінг не будуватимуть у зеленій зоні, наголосив заступник мера Києва Вячеслав Непоп. 

На підземно-наземний паркінг на Оболоні планують витратити 120 мільйонів гривень бюджетних коштів. В соціальних мережах вже охрестили подібну ініціативу мера Києва "надводно-підводним паркінгом", "паркінгом для човнів на верхньому рівні, субмарин на нижньому". Активісти оприлюднили фото парку Прирічна, зроблені під час повені у Києві. 

Окрім цього, у Києві зафіксували незаконну вирубку десятків дерев у парку Прирічна в Оболонському районі столиці. За даними громадських активістів, спиляли десятки дерев, з яких два десятки із діаметром стовбура від 20 сантиметрів до метра, а ще 40 — з діаметром до 20 сантиметрів. Про цю вирубку нічого не відомо КП УЗН Оболонського району, якому підвідомча ця територія.

Читайте також, що Кличку нагадали про скандал з паркінгом на Оболоні муралом.

Читайте также