У Києві завершили осінню кампанію з відновлення лісів

У столиці висадили сотні тисяч дерев

У Києві цього року в лісах висадили понад 321 тисяч сіянців та заліснили 13,5 гектарів лісових площ. Про це повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату Київської міської державної адміністрації Олександр Возний, передають "Коментарі".

За його словами, в цьому році столичні комунальні підприємства активно працювали над відновленням лісів.

"Йдеться як про доповнення лісових культур, тобто висаджування сіянців на місце рослин, які не прижилися, так і про заліснення нових ділянок. І хоча результати цієї роботи ми побачимо не одразу, всі ми розуміємо її важливість, адже йдеться про підтримку "зелених легень" столиці", – заявив Возний.

За осінній період лісопаркові господарства Києва висадили понад 150 тисяч сіянців. Третина посадкового матеріалу – листяні породи. Це дуб, яблуня лісова, горобина, бархат амурський, алича, а решта – хвойні. Протягом 2023 року понад 180 тисяч сіянців висадило КП "Святошинське лісопаркове господарство", понад 88 тисяч – КП "Дарницьке лісопаркове господарство" та майже 54 тисячі – КП "Лісопаркове господарство "Конча-Заспа". Загальна площа земель, підпорядкованих столичним лісопарковим господарствам у межах міста, становить понад 31 тисяч гектарів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Деснянському районі Києва природну територію кількох лісових кварталів Броварського лісництва КП "Дарницьке лісопаркове господарство" оголосили ландшафтним заказником місцевого значення "Броварський ліс". При дослідженні цих лісових кварталів Броварського лісу виявили низку представників флори та фауни, які занесені до Червоної книги України та Резолюції 6 Бернської конвенції. Орієнтовна площа нового заказника складає 125 гектарів. Створення ландшафтного заказника місцевого значення унеможливила забудову зеленого масиву цієї місцевості та сприятиме оздоровленню довкілля.

Читайте також, як Фонд Держмайна незаконно передав в оренду приміщення університету у Києві.

Читайте также