У заповіднику під Києвом знищили багато дерев та кущів

Що відомо про інцидент

У Бучанському районі Київської області незаконно знищили десятки дерев та кущів на території природно-заповідного фонду. Подробиці повідомили у Київській обласна прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, частина парку-пам’ятки "Зелена Брама", розташована в селі Софіївська Борщагівка у лісовому урочище "Софіївка", перебувала в тимчасовому користуванні приватного підприємства для використання корисних властивостей лісів. Лісокористувач не лише не забезпечив охорону та збереження лісових насаджень, а й здійснив незаконну самовільну порубку 58 кущів та дерев.

"Такі дії лісокористувача суперечать умовам договору та порушують лісове законодавство. З цих підстав прокуратура звернулася до Господарського суду Київській області з відповідним позовом, який на теперішній час задоволено", — заявили у Київській обласній прокуратурі.

З підприємством розірвано договір тимчасового користування земельною ділянкою парку-пам’ятки "Зелена Брама". Раніше суд зобов’язав сплатити цього лісокористувача 522 тисяч гривень збитків, завданих незаконною вирубкою дерев. Крім того, повідомлено про підозру директору юридичної особи за фактом незаконної порубки дерев в межах об’єкта природно-заповідного фонду. Поки що кримінальне провадження зупинили у зв’язку з розшуком підозрюваного, який переховується від слідства.

Нагадаємо, Білоозерський національний парк планує масове знищення сторічних сосен під виглядом прохідних рубок. Київський еколого-культурний центр має в своєму розпорядженні матеріали, що підтверджують підготовку до вирубування прекрасних сторічних сосен у національному природному парку "Білоозерський", що знаходиться в Київській та Черкаській областях. Цей парк належить Державному управлінню справами Офісу президента України. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Житомирщині чоловік намагався вивезти із Чорнобильської зони тони кори дерев для столичних дизайнерів. Вантажівку зупинили прикордонники. Під час перевірки знайшли близько трьох тон кори дерев, яку перевозили без належних документів та відповідного дозиметричного контролю.

Читайте також, що великий індустріальний парк побудують під Києвом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися