Національний парк на Київщині перетворюють на лісопилку (ФОТО)

Столичні екологи б’ють на сполох

У Київській області національним парком "Білоозерський" керують некомпетентні люди, які перетворюють його на лісопилку. Таку заяву зробили у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними організації, у національному парку "Білоозерський", який підпорядкований Державному управлінню справами Офісу президента України, директором призначено Руслана Паламарчука, який ніколи не мав справи із природоохоронною роботою та із заповідною справою. Цей посадовець працював лісничим та мисливознавцем під Васильковим.

"Навіщо в національному парку фахівець із вбивства диких тварин, якщо полювання там заборонено законом. Його заступник — Михайло Маргитіч, теж не був знайомий з національними парками, начебто займався бізнесом у Карпатах. Ці люди не розуміють, що завдання національних парків-охорона природи, розвиток рекреації та науки. Натомість вони почали перетворювати національний парк на звичайну лісопилку", — обурені в КЕКЦ.

Екологи зазначають, що цього року у Білоозерському парку заплановані масштабні прохідні рубки загалом на площі 136,8 гектарів, щоб заготовити 5177 кубів деревини, з яких 4618 кубів — ліквідної деревини, тобто — на продаж.

"Як ми бачимо, вирощування товарної деревини не належить до завдань національного парку як природоохоронної установи. Чому апарат Президента України не може підшукати грамотних фахівців для керівництва національним парком? До речі, така сама історія відбувається і в інших національних парках, підпорядкованих Державному управлінню справами Офісу президента України  — "Синєгора" та "Залісся", — заявили в КЕКЦ.

Екологи додали, що за розповідями місцевих жителів, у "Заліссі", відбувається ще й полювання, яке законом заборонено в національних парках. У Київському еколого-культурному центрі оприлюднили фото лісопилки національного парку "Білоозерьский", протокол науково-технічної ради нацпарку "Білоозерський", де ухвалили план рубок, та підготовлених до рубок дерев.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Житомирщині чоловік намагався вивезти із Чорнобильської зони тони кори дерев для столичних дизайнерів. Вантажівку зупинили прикордонники. Під час перевірки знайшли близько трьох тон кори дерев, яку перевозили без належних документів та відповідного дозиметричного контролю.

Читайте також, як у заповіднику під Києвом знищили багато дерев та кущів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Никита

28 листопада 2023, 10:49

Зельцман покрывает распил лесов в Украине он получает откаты. За правление Порошенко и Зельцмана вырезали все леса и режут беспощадно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися