Закриття станцій метро у Києві внесе кардинальні зміни в маршрути транспорту

Як вирішуватимуть проблему заторів на час ремонтних робіт

В уряді відреагували на затоплення та закриття станцій метро у Києві. Заяву з цього приводу зробив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передають "Коментарі".

За його словами, під час повномасштабної війни Київський метрополітен має подвійне стратегічне значення. Це одночасно і транспортна артерія, і бомбосховище, де знаходять прихисток тисячі людей під час повітряних атак російських окупантів.

"Через дії чи бездіяльність міської влади постала загроза затоплення та руйнування тунелів "синьої" гілки столичного метро. Це матиме безпосередній вплив на безпеку киян", — наголосив Шмигаль.

За дорученням прем’єр-міністр України сьогодні, 9 грудня, провели засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки (ТЕБ) та надзвичайних ситуацій (НС) за участі віцепрем’єр-міністра Олександра Кубракова, міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, очільника Мінстратегпрому Олександра Камишіна, тимчасового виконувача обов’язків голови ДСНС Володимира Демчука та начальника Київського метрополітену Віктора Брагінського. Очікували також на присутність голови КМДА Віталія Кличка з детальною доповіддю з цього питання.

По завершенню засідання Державної комісії ТЕБ та НС щодо ситуації із підтопленням декількох станцій метро у Києві, нововведення анонсував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Посадовець зазначив, що через закриття підземки основне навантаження припаде на наземний громадський транспорт. Відповідно його стане більше, тож дорожній рух може значно ускладнитися.

"Вніс пропозицію, яку підтримали під час засідання Комісії: впроваджуємо зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці. Збільшимо пропускну спроможність громадського транспорту, відрегулюємо хронометраж перемикання сигналів світлофора, перенесемо для зручності зупинки громадського транспорту, змінимо деякі дорожні знаки. Звісно, працюватимуть посилені патрулі", — розповів Клименко.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко додав, що детальніше про зміни розкажуть у Департаменті патрульної поліції. Зміни обіцяють обов’язково детально анонсувати, щоб попередити транспортний колапс у столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на з’їзді з Берестейського проспекту на вулицю Миколи Ушакова рух транспорту тимчасово перекритий через аварію на тепломережі. Водіїв закликали врахувати цю інформацію під час планування маршруту своєї поїздки. Дивіться фото за посиланням.

Читайте також, що тунель метро у Києві може обвалитись.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися