Аварійні станції метро у Києві будуть обстежувати кілька місяців

Що відомо про строки та вартість обстеження

У Києві станції метро "‎Деміївська" та "‎Либідська" будуть обстежувати кілька місяців. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на оприлюднену в системі Prozorro інформацію про замовлення послуг.

Комунальне підприємство "‎Київський метрополітен" оприлюднив договір на обстеження та визначення технічного стану перегінного тунелю метро між станціями "‎Деміївська" та "‎Либідська". Вартість послуг становить 733,6 тисячі гривень. Розробку замовили ДП "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій".

Підрядник має виконати роботи до 1 березня 2024 року. ДП "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій" повинно:

·       ознайомитися з об’єктом і наявною документацією;

·       скласти дефектні відомості;

·       визначити міцність і ступінь карбонізації бетону оправи і тунелю;

·       визначити глибину корозії арматури;

·       провести вібродинамічні дослідження оправи тунелів під час руху потягів та без нього;

·       надати рекомендації щодо зниження вібраційного впливу та подальшої експлуатації;

·       виконати математичні розрахунки;

·       оформити відповідний звіт із висновком.

Нагадаємо, у Києві закриття перегону між станціями метро "Почайна" і "Тараса Шевченка" не планується. За даними перевізника, ділянка тунелів між станціями метро "Почайна" та "Тараса Шевченка" Оболонсько-Теремківської лінії потребує проведення планового ремонту, який виконають влітку наступного року. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через затоплення тунелю зупинили рух поїздів на ділянці синьої гілки метро між станціями "Теремки" – "Деміївська". Аварійною ситуацією зацікавилась столична прокуратура. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що кияни вимагають звільнити директора столичного метрополітену.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ірина

19 грудня 2023, 20:42

Зверніть увагу на те, що проблеми виникли на станціях метро, які побудовані відносно недавно. Причина зрозуміла і без розслідування: виконавці щось вкрали, що тут незрозуміло. Згадайте всіх мерів Київа. Головна іх особливість - схильність до крадіжок, чи я помиляюсь?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися