В одному з парків Києва знесуть незаконно збудовані кафе

Один із закладів розташований на березі озера

У Києві через суд зобов’язали підприємство знести самочинно збудовані об’єкти на території парку "Партизанська слава" та озера Великого. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, одне зі столичних товариств самочинно побудувало кафе на земельній ділянці площею 0,17 га, вартістю 8,5 млн грн, яка відноситься до природно-заповідного та водного фондів.

"Регіональні ландшафтні парки, як і ландшафтні заказники належать до природно-заповідного фонду України, а чинним законодавством заборонено їх використання під розміщення закладів комерційного призначення, а тим більше – під будівництво", — наголосили у Київській міській прокуратурі.

Спеціалізована екологічна прокуратура Київської міської прокуратури в судовому порядку домоглася позитивного рішення про знесення об’єктів самочинного будівництва на території регіонального ландшафтного парку "Партизанська слава", а також в межах прибережної захисної смуги водного об’єкту – озера Великого, яке входить до ландшафтного заказника місцевого значення "Червонохуторські озера". Підприємець також зобов’язаний привести земельну ділянку у придатний стан. Рішення Верховного суду України перебуває на виконанні.

Нагадаємо, у Броварському районі Київської області шукають підрядника для добудови каналізаційної станції. Замовником будівельних робіт виступає Зазимська сільська рада. Будівництво каналізаційної насосної станції з напірними трубопроводами ведеться по вулиці Київська в селі Зазим’я. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені планують відремонтувати Дитячо-юнацьку спортивну школу (ДЮСШ). За умовами оголошеного тендеру, підрядник має зробити капітальний ремонт ДЮСШ, розташованій в Ірпені по вулиці Троїцькій, 40. За роботи готові заплатити майже 266,7 мільйонів гривень.

Читайте також, як у Київській області підрядник нажився на грошах благодійників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися