У Києві запустили новий важливий інноваційний сервіс

Що корисного зробили для киян

У столиці застосунок "Київ Цифровий" об’єднав мапу укриттів і пункти обігріву в єдиний сервіс. Про це розповів керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Оленич, передають "Коментарі".

За його словами, застосунок "Київ Цифровий" оновив мапу укриттів, додавши до неї пункти обігріву, де можна зарядити гаджети в період блекаутів, під ’єднатись до інтернету та зігрітися. Тепер цей сервіс має назву "Мапа стійкості".

"В оновленому розділі ви можете не тільки знайти найближче укриття і прокласти до нього маршрут, а й обрати найближчий пункт обігріву. Також карту можна переглядати офлайн, якщо завантажити її заздалегідь, коли є інтернет", – зазначив Оленич.

Знайти оновлену мапу можна в застосунку "Київ Цифровий": розділ "Більше сервісів" (К) – "Безпека" – "Мапа стійкості".

Нагадаємо, у Києві на предмет безпеки та надійності перевірять усі укриття. Відповідне доручення підписав начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. Після обвалу стелі в одному зі шкільних укриттів під час повітряної тривоги у столиці створили спеціальні комісії для перевірки захисних споруд. Комісіям поставлене завдання перевірити укриття до 29 грудня і відзвітувати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Солом'янському районі Києва вже відновили шкільне укриття після аваріїВ цьому шкільному укритті зірвало вентиль батареї опалення, внаслідок чого затопило стелю і вона обвалилася. 

Дивіться відео, як в укритті школи у Києві під час повітряної атаки рухнула стеля.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися