Метро у Києві кардинально змінить графік роботи

До чого готуватись пасажирам

У Києві через проведення ремонтних робіт буде змінено графік роботи столичного метро. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, передають "Коментарі".

За його словами, на ділянці столичного метрополітену між станціями "Почайна" і "Тараса Шевченка" просідають тунелі. Керівництво КП "Київський метрополітен" обіцяє, що рух поїздів під час ремонтних робіт перекривати повністю не будуть.

"Просідає тунель, будуть планові роботи. Це питання своєчасного обстеження, своєчасного ремонту, підтримання його в робочому русі. Немає ніяких великих проблем", – заявив Поворозник.

На аварійній ділянці планують організувати почерговий човниковий рух одним тунелем в обидві сторони.

"Ми будемо зупиняти рух одним тунелем, а не двома одночасно. Це питання організації роботи в частині перевезення пасажирів. Будуть тимчасові проїзди, інша схема організації руху. Поїзди ніде не розвертатимуться, вони по черзі проїжджатимуть цю ділянку по одному тунелю", – повідомив перший заступник мера Києва.

Нова схема організації руху передбачатиме довші інтервали між поїздами. На час проведення ремонтних робіт КП "Київпастранс" організує додаткові маршрути наземного транспорту. 

Нагадаємо, у Києві закриття перегону між станціями метро "Почайна" і "Тараса Шевченка" не планується. За даними перевізника, ділянка тунелів між станціями метро "Почайна" та "Тараса Шевченка" Оболонсько-Теремківської лінії потребує проведення планового ремонту, який виконають влітку наступного року. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через затоплення тунелю зупинили рух поїздів на ділянці синьої гілки метро між станціями "Теремки" – "Деміївська". Аварійною ситуацією зацікавилась столична прокуратура. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, чому будівництво метро на Виноградар призупинили у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися