У Київській області триває відновлення пошкодженого обстрілами житла

Роботи ведуться в багатьох населених пунктах регіону

У Київській області триває процес відновлення об'єктів, які були пошкоджені під час останніх атак російських окупантів. Про це розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

За його словами, у Вишневому вже цієї неділі почнуть масове встановлення вікон замість вибитих. Внаслідок атаки 2 січня там пошкоджено одинадцять багатоповерхівок. Вікна в усіх пошкоджених будинках допоможе встановити міжнародний благодійний фонд Global Empowerment Mission.

"Відновлювальні роботи тривають і в інших населених пунктах області. Лише під час останньої атаки на Київщині пошкоджено 14 багатоквартирних будинків, 50 — приватних, понад 90 автівок, дві школи, церква, складські приміщення. Загалом є пошкодження у п’яти районах", — заявив Кравченко.

Посадовець додав, що загалом з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну на Київщині зруйновано та пошкоджено понад 28 тисяч об'єктів, з яких 16,5 тисяч вже відновили.

Нагадаємо, на Київщині триває будівництво протирадіаційних укриттів для закладів освіти. Будівельні роботи виконують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Активно ведуться роботи з будівництва споруди цивільного захисту в Узині, що в Білоцерківському районі. Споруду подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття зводять біля ліцею "Обдарованість".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Славутичі на території дитячого садка №8 "Теремок" розпочалося будівництво нової захисної споруди. В укритті передбачено звести монолітні залізобетонні стіни, виконати гідроізоляцію, утеплення, зовнішнє і внутрішнє оздоблення приміщень. Також під’єднати водопостачання і каналізацію, встановити системи опалення.

Читайте також, що на Київщині планують облаштувати понад сотні сучасних укриттів.

Джерело: https://t.me/kyivoda/13687


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися