Масштабне будівництво важливого об’єкту триває на Київщині (ФОТО)

Що відомо про проєкт

На Київщині триває будівництво протирадіаційних укриттів для закладів освіти. Про це розповіли у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

За даними відомства, будівельні роботи виконують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Активно ведуться роботи з будівництва споруди цивільного захисту в Узині, що в Білоцерківському районі Київської області. Споруду подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття зводять біля ліцею "Обдарованість".

Проєктом будівництва нового укриття передбачено:

·       облаштування санвузлів,

·       влаштування наливної композитної підлоги,

·       гідро й звукоізоляції стін та перегородок окремих кімнат.

Приміщення можна буде використовувати не лише для укриття, але й навчання дітей. Будівництво розпочалося восени 2023 року. Наразі вже виконано 85% монолітних робіт. Укриття розраховане на пів тисячі людей.

Нагадаємо, у Київській області задокументували низку воєнних злочинів внаслідок ракетної атаки 2 січня. Окрім пошкоджених будівель, є втрати серед населення та значна кількість потерпілих. Внаслідок нищівних ракетних ударів загинуло двоє людей, також є травмовані, у тому числі й одна дитина. В регіоні розгорнули штаб для ліквідації наслідків обстрілів та готові надати тимчасове житло понад тисячі мешканцям пошкоджених будинків. У Київській області також працює "гаряча лінія": (095) 549-53-00.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Славутичі на території дитячого садка №8 "Теремок" розпочалося будівництво нової захисної споруди. В укритті передбачено звести монолітні залізобетонні стіни, виконати гідроізоляцію, утеплення, зовнішнє і внутрішнє оздоблення приміщень. Також під’єднати водопостачання і каналізацію, встановити системи опалення.

Джерело: https://t.me/kyivoda/13606


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися