Ремонт пошкодженого після останніх обстрілів житла почався на Київщині (ВІДЕО)

Які відновлювальні роботи виконують першочергово

На Київщині почався ремонт пошкоджених після останніх ракетних обстрілів багатоповерхових будинків. Про це розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

За його словами, у Вишневому почався монтаж вікон у багатоквартирних будинках. У місті пошкоджено одинадцять багатоповерхівок. Постраждали оселі понад 700 мешканців Вишневого.

"Заміну всіх пошкоджених вікон в області робитиме міжнародний фонд Global Empowerment Mission. Першу партію – 127 віконних конструкцій, які встановлюють сьогодні, виготовили в рекордно короткі терміни - 4 дні. Заявок по одному з найбільш постраждалих будинків – понад 400. До середи плануємо закрити потребу", — заявив Кравченко.

У Вишневому вже відновили тепло-, водо-, енергопостачання та частково газопостачання. Загалом у місті комунальники закрили пошкоджені вікна плівкою чи фанерою.

"Відновлюємо і інші об'єкти в постраждалих районах. Це 14 багатоквартирних будинків, 50 – приватних, із них 2 будинки – зруйновані. Всі пошкоджені об'єкти обстежені відповідними комісіями. Де є потреба, надаємо будівельні матеріали. До допомоги активно підключилося УВКБ ООН", — додав начальник Київської обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, на Київщині триває будівництво протирадіаційних укриттів для закладів освіти. Будівельні роботи виконують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Активно ведуться роботи з будівництва споруди цивільного захисту в Узині, що в Білоцерківському районі. Споруду подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття зводять біля ліцею "Обдарованість".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Славутичі на території дитячого садка №8 "Теремок" розпочалося будівництво нової захисної споруди. В укритті передбачено звести монолітні залізобетонні стіни, виконати гідроізоляцію, утеплення, зовнішнє і внутрішнє оздоблення приміщень. Також під’єднати водопостачання і каналізацію, встановити системи опалення.

Читайте також, що на Київщині планують облаштувати понад сотні сучасних укриттів. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися