Депутати тягнуть час із проблемою затоплення станцій метро у Києві

Що відомо про питання з аварійністю підземки

У Києві створили Тимчасову контрольну комісію (ТКК) щодо затоплення столичного метро, однак вона досі не працює. Про це в ефірі телемарафону розповіла депутатка Київської міської ради Лілія Пашинна, передають "Коментарі".

За її словами, ТСК була створена ще 14 грудня, але мер Києва Віталій Кличко підписав таке рішення лише після Різдва. Досі жодного засідання з питань вирішення проблем із затопленням Київського метрополітену не було.

"ТКК створюється за принципом пропорційності представництва від кожної фракції, тому тут має значення такий партійний принцип. Її очолює представник від фракції "Європейська Солідарність". Більшість представників цієї комісії є членами "ЄС" та "УДАР", — зазначила Пашинна.

На її думку, столична влада досить формально відповідає на питання з затоплення станцій метро у Києві, бо навіть депутати не розуміють, що там відбувається.

"Журналісти та експерти вже тричі спускалися. Але експерти не можуть отримати документи, не можуть отримати відповідного висновку. Їм просто не надається ця інформація. ТКК не працює", — продовжила депутатка Київради.

Пашинна вважає, що бездіяльність Тимчасової контрольної комісії пов’язана з бажанням столичної влади "не працювати" або "тягнути час". 

Нагадаємо, у Києві закриття перегону між станціями метро "Почайна" і "Тараса Шевченка" не планується. За даними столичного метрополітену, ділянка тунелів між станціями метро "Почайна" та "Тараса Шевченка" Оболонсько-Теремківської лінії потребує проведення планового ремонту, який виконають влітку цього року. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через затоплення тунелю зупинили рух поїздів на ділянці синьої гілки метро між станціями "Теремки" – "Деміївська". Аварійною ситуацією зацікавилась столична прокуратура. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, чому будівництво метро на Виноградар призупинили у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися