У сквері в центрі Києва розпочнуть масштабне будівництво (ФОТО)

Що відомо про новий будівельний проєкт

У Літературному сквері в центрі Києва розчистили ділянку від дерев для зведення новобудови. Подробиці розповів громадський активіст Дмитро Перов, передають "Коментарі".

За його словами, наприкінці 2023 року Земельна комісія Київської міської ради на чолі з Михайло Терентьєвим передала ТОВ "Молодіжний житловий комплекс "Оболонь" земельну ділянку у сквері для будівництва і обслуговування житлового будинку. Раніше Київська міська рада вже передала частину скверу для облаштування заїздів та виїздів з паркінгу майбутнього житлового комплексу.

"Літературний сквер знаходиться на перетині вул. Гончара та Коцюбинського в Шевченківському районі столиці. Раніше носив назву ім. Чкалова. Протести місцевих мешканців за збереження тут зеленої зони тривають з 2012 року. Плани забудови пов’язані з Інститутом геології, який свого часу віддав частину території в обмін на квартири. Втім, поки цим планам забудовника вдавалось завадити", — прокоментував Перов.

Громадський активіст оприлюднив фото з ділянкою, відведеною під новобудову.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Солом'янському районі Києва виставили на продаж будівлю знаменитого ринку-шайба, розташованого поруч з Південним вокзалом. Ринок був побудований у Києві у 1973 році за проєктом архітектора Алли Оніщенко — одної з небагатьох жінок-архітекторів епохи київського модернізму. На місці ринку-шайба планують збудувати новий торговий центр.

Нагадаємо, що в тендерах із відновлення зруйнованого житла на Київщині виявили порушень на сотню мільйонів.

Читайте також, що будинок з відомим стрітфудом "Київська перепічка" продали на аукціоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Борис

10 січня 2024, 16:53

Дякуємо шоколадним покидькам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися