У Київській області приватизували великі підприємства

Що відомо про аукціони та об’єкти продажу

На Київщині в 2023 році провели 49 аукціонів, з яких 16 завершились успішно. Про це розповів начальник Регіонального відділення Фонду Вадим Курило, передають "Коментарі".

За його словами, в аукціонах з приватизації за рік у Київській області взяли 82 учасники. За цей період були приватизовані, зокрема, такі державні підприємства:

·       "Білоцерківський завод "Еталон";

·       "Розплідник дослідних тварин";

·       "Спеціалізований центр підготовки кадрів";

·       "Триліський спиртовий завод".

У 2023 році Регіональне відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях перерахувало до державного бюджету 237 мільйонів гривень.

Нагадаємо, в центрі Києва на аукціоні продали будинок, де працює стрітфуд "Київська перепічка". Площа нежитлових приміщень на вулиці Богдана Хмельницького, 3 становить 1231,5 квадратних метрів. На об’єкт продажу претендували троє учасників торгів. Ціна за будинок стартувала з 45 мільйонів гривень без ПДВ. Найбільшу ціну запропонувала компанія "Поділ Естейт Менеджмент". Переможець має сплатити 180 мільйонів гривень з врахуванням ПДВ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Солом'янському районі Києва виставили на продаж будівлю знаменитого ринку-шайба, розташованого поруч з Південним вокзалом. Ринок був побудований у Києві у 1973 році за проєктом архітектора Алли Оніщенко — одної з небагатьох жінок-архітекторів епохи київського модернізму. На місці ринку-шайба планують збудувати новий торговий центр.

Читайте також, що в тендерах із відновлення зруйнованого житла на Київщині виявили порушень на сотню мільйонів.

Джерело: https://t.me/kyivoda/13790


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергій

13 січня 2024, 05:58

Тому і немає стану війни, бо влада продовжує грабувати народ

Вася

12 січня 2024, 08:08

Тупий дерибан під керівництвом Москви

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися