У Київській області розірвали договори з ненадійними будівельниками

Що відомо про проблеми з відбудовою житла в регіоні

У Київській області з підрядниками, які не виправлятимуть оперативно основні недоліки на об'єктах відбудови, розірвуть договори, з деякими це вже зробили. Подробиці розповів голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

За його словами, усіх підрядників, задіяних у відновленні зруйнованих та пошкоджених об’єктів, попереджали наприкінці минулого року.

"Час на виправлення був. Хто мав бажання продовжити працювати – виправилися. З деякими – договори вже розриваємо. Причина – недотримання підрядними організаціями погодженого графіку виконання робіт", — заявив Кравченко.

В якості прикладів посадовець навів зриви графіків будівництва п’яти приватних будинків у Вишгородському районі Київської області та укриття в селі Дмитрівка.

"До всього процесу відновлення вимоги чіткі – повна прозорість та підзвітність. Від всіх підрядників вимагаємо якісного та вчасного виконання робіт. Роботи з відбудови тривають", — наголосив керівник Київської обласної військової адміністрації.

На Київщині вже відновлено повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності понад 16,5 тисяч об’єктів. Загалом внаслідок бойових дій в регіоні пошкоджено понад 28 тисяч об’єктів.

Нагадаємо, в Бюро економічної безпеки України проаналізували близько трьох тисяч тендерних закупівель на загальну суму 32 мільярди гривень. В тендерах із відновлення зруйнованого внаслідок бойових дій житла на Київщині виявили порушень на 105 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Солом'янському районі Києва виставили на продаж будівлю знаменитого ринку-шайба, розташованого поруч з Південним вокзалом. Ринок був побудований у Києві у 1973 році за проєктом архітектора Алли Оніщенко — одної з небагатьох жінок-архітекторів епохи київського модернізму. На місці ринку-шайба планують збудувати новий торговий центр.

Читайте також, що Державне бюро розслідувань витратить мільйони на обслуговування автомобілів та офісу у Києві.

Джерело: https://t.me/kyivoda/13820


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися