В мерії Броварів звернули увагу на обурення інвесторів недобудов

Що відомо про питання недобудованого житла

У Броварах на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради розглянуть петицію щодо добудови багатоквартирних будинків. Про це повідомили у Броварській міській територіальній громаді, передають "Коментарі".

На сайті Броварської міської ради 29 грудня 2023 року було опубліковано петицію про будівництво багатоквартирних будинків по вулицям Василя Симоненка, 113 та Олімпійській, 12-А у Броварах. За кілька днів, а саме —  8 січня 2024 року петиція зібрала потрібну кількість голосів для розгляду місцевою владою.

Інвестори, які придбали квартири в багатоквартирних будинках по вулицям Василя Симоненка, 113 та Олімпійській, 12-А у Броварах дуже занепокоєні стосовно невиконання обіцянки щодо будівництва житла для учасників Антитерористичної операції.

"Місто виділило землю під забудову та уклало договори з ЗАТ "Українська будівельна компанія" на будівництво зазначених об'єктів. Проте, будівництво, яке стартувало в 2016 році, зупинене з 2021 року. На наших запитання щодо причин, представник забудовника повідомив про відсутність коштів через заборону банківських кредитів під час воєнного стану", — йдеться в петиції.

Від міської влади Броварів вимагають вжити рішучих заходів для вирішення цієї ситуації, включаючи пошук інших інвесторів чи фінансових рішень. Також інвестори вимагають від влади Броварів вжити заходів, які б змусили забудовника виконати свої зобов'язання та добудувати у найкоротший термін житлові будинки, або розірвати договір з забудовником.

Нагадаємо, в Бюро економічної безпеки України проаналізували близько трьох тисяч тендерних закупівель на загальну суму 32 мільярди гривень. В тендерах із відновлення зруйнованого внаслідок бойових дій житла на Київщині виявили порушень на 105 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Солом'янському районі Києва виставили на продаж будівлю знаменитого ринку-шайба, розташованого поруч з Південним вокзалом. Ринок був побудований у Києві у 1973 році за проєктом архітектора Алли Оніщенко — одної з небагатьох жінок-архітекторів епохи київського модернізму. На місці ринку-шайба планують збудувати новий торговий центр.

Читайте також, що у Київській області розірвали договори з ненадійними будівельниками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися