У Києві перевіряють будівництво мосту на Подолі (ФОТО)

На об’єкті будівництва провели слідчі дії

У Києві працівники прокуратури та експерти провели слідчі дії на місті будівництва Подільського мосту. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

За даними столичної прокуратури, у Києві відкрито кримінальне провадження щодо будівництва Подольского мосту. Правоохоронці розслідують привласнення посадовцями комунального підприємства "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" та підрядниками коштів з державного бюджету, які виділені на будівництво мосту через річку Дніпро на Подолі.

Прокурори, представники поліції та експерти змогли провести огляд міста будівництва Подільського мосту лише на підставі ухвали слідчого судді, повідомили у прокуратурі. У відомстві додали, що підрядники тривалий час перешкоджали цьому огляду та не допускали до об'єкта, попри пред’явлену ухвалу суду. Після огляду будівництва Подільського мосту призначили низку судових експертиз, які мають встановити розмір збитків.

picture

Нагадаємо, у Державному бюро розслідувань (ДБР) розповіли, що причини обшуків у комунальному підприємстві "Київводоканал" пов’язані з перевіркою інформації щодо привласнення посадовцями КМДА та АТ "Київводоканал" коштів під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів столиці. У ДБР припускають, що столичні посадовці завищили вартість проведених робіт та закуплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. Правоохоронці також вивчають ймовірність виведення цих коштів через підконтрольні організації за сприяння посадовців податкової.

У ДБР також заявили, що посадовці "Київавтодору" та одного з департаментів виконавчого органу Київської міськради привласнили понад 110 млн грн бюджетних грошей. За даними відомства, посадові особи закупили вантажні та спеціалізовані автомобілі для будівництва доріг за завищеними цінами. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Офісі президента України розповіли, коли закінчиться ремонт на ділянці траси "Київ — Харків — Довжанський", яка з'єднує Київ та міжнародний аеропорт "Бориспіль". Оновлену дорогу обіцяють відкрити наприкінці серпня. Трасу з Києва до аеропорту "Бориспіль" не ремонтували понад 17 років.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вита

17 липня 2021, 11:29

Несчастная стройка !! Представляю, сколько дач, квартир и домов построили себе ее "строители"... Ее начали больше 20-ти лет назад ! Ужас !! Ругаем и поносим россиян, а они построили мост (фактически два моста рядом) в Крым на 3-4 года ! А эти стройки и не сравнит в нашими... И когда этот бардак в стране закончиться ??? Или еще не все стырили, еще немного осталось ??

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися