Як будують трасу "Київ — Харків — Довжанський" на Харківщині (ФОТО)

Триває ремонт Харківської кільцевої дороги

На Харківській кільцевій дорозі заасфальтували перехрестя траси "Київ — Харків — Довжанський" і Салтівського шосе. Як тривають ремонтні роботи, розповіли на офіційній сторінці державної програми "Велике будівництво", передають "Коментарі".

На об’їзній дорозі навколо Харкова заасфальтували перехрестя дороги М-03 "Київ — Харків — Довжанський" і Салтівського шосе. Роботи з укладання верхнього шару щебеночно-мастичного асфальтобетону проводилися у нічний час.

Наразі на трасі "Київ — Харків — Довжанський" влаштовують фінішний шар із щебене-мастичного асфальтобетону біля повороту на смт Кулиничі. Біля виїзду 602 мікрорайону встановлюють бортовий камінь, а на 575 кілометрі (примикання до мікрорайону Залютино) влаштовують перехідно-швидкісну смугу руху.

Крім того, тривають ремонтні роботи на під′їзді до аеропорту "Харків". Тут дорожники влаштовують верхній шар асфальту та перехідно-швидкісні смуги. Роботи ведуться на ділянці дороги біля Роганського житлового масиву.

Харківська об’їзна дорога складається з відрізків п’яти державних доріг загальною протяжністю 82 км. На цій трасі вже відфрезерували 50,7 кілометрів старого покриття, на понад 49 кілометрах влаштували вирівнюючий шар покриття із дрібнозернистої асфальтобетонної суміші, а 27,3 кілометрах — вклали фінішний шар зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

Ремонтні роботи ведуться на 58 кілометрах Харківської об’їзної дороги за маршрутом "Пісочин — П'ятихатки — Рогань — Безлюдівка". Ділянки ремонту охоплюють північну, північно-західну, північно-східну та південно-східні частини кільцевої дороги. 

Нагадаємо, столична влада тимчасово обмежила рух на ділянці Великої кільцевої дороги через проведення ремонтних робіт. Перекриття руху діятиме два місяці - з 16 липня по 19 вересня. Причиною перекриття стали ремонтні роботи на дорожньому покритті на ділянці між Московським шосе і вулицею Академіка Заболотного.

Крім того, в Києві на кільцевій дорозі обмежили рух транспорту до кінця жовтня через капітальний ремонт. На кільцевій дорозі Києва ремонтуватимуть ділянку траси від вулиці Дмитра Луценка до Одеської площі. Дорожні роботи триватимуть в напрямку вулиці Заболотного. Через це з 22:00 18 липня до 30 жовтня на кільцевій дорозі рух транспорту буде здійснюватися по оновленій ділянці магістралі.

Раніше в Офісі президента України розповіли, коли закінчиться ремонт на ділянці траси "Київ - Харків - Довжанський", яка з'єднує Київ і міжнародний аеропорт "Бориспіль". Оновлену дорогу обіцяють відкрити вкінці серпня. Трасу з Києва в аеропорт "Бориспіль" не ремонтували понад 17 років.

Читайте також про те, що в результаті затяжних дощів на ділянці автомобільної дороги "Київ - Одеса" стався зсув. Після надмірних опадів на 337 кілометрі біля села Троїцьке деформовано дорожнє покриття. Через це частково перекрили крайню праву смугу руху траси "Київ - Одеса".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися