Туризм у Києві: з яких країн столицю України відвідують іноземці

Про туристичний потік розповіли у КМДА

Українську столицю з початку року відвідали 308 тисяч іноземних туристів та ще понад півмільйона внутрішніх туристів. Про це повідомляе пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Найбільше іноземних туристів відвідали Київ із США — понад 26,5 тисяч осіб. На другому місці Ізраїль — понад 22,6 тисяч, на третьому Туреччина — понад 21 тисяча туристів. Окрім того, великою популярністю туристичний Київ користується серед громадян Білорусі, Німеччини, Саудівської Аравії, Грузії, Азербайджану, Індії та Великої Британії.

У Київської міської державної адміністрації наголошують, що після пандемії коронавірусу розвиток туризму для столиці стане одним із головних пріоритетів. Нещодавно в Києві почали готувати добровільних помічників у сфері туризму. Крім того, у столиці планують створити інклюзивний туристичний маршрут. У КМДА додали, що з початку року туристичний збір у Києві склав 22,5 млн гривень.

Нагадаємо, на усіх пляжах Києва з 17 липня заборонили купатися та вивісили червоні прапори. Киянам та гостям Києва нагадали, що через тривалу аномальну спеку у водоймах відбувається активне "цвітіння" води. Усім 14 столичним пляжам тимчасово присвоїли статус "Не купатися". Проте зони для відпочинку на березі залишаються відкритими. Про зняття обмежень комунальники обіцяють повідомити додатково.

Тим часом у затоці на столичних Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" площею у 7,5 гектарів. Як відбувається створення нової зони відпочинку, дивіться на порталі "Коментарі". Наразі на Осокорках облаштовують зелену зону площею у понад два гектари. У парку є вихід до водойми та пляж, раніше на цій території було звалище будівельного сміття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у центрі Києва встановили екологічний модуль з моху, який очищає повітря в радіусі 50 метрів, фільтрує пил і зменшує шум. На екологічній конструкції у сквері Небесної сотні розміщено кілька видів моху. Вони відрізняються за формою та кольором. Кияни та гості столиці фотографуються з незвичною зеленою стіною. Біля цієї локації знаходиться лава, де у прохолоді рослин можна відпочити в спеку.

Читайте також, що у Києві на місці колишнього паркану на Гідропарку кияни та гості столиці вже можуть вільно підходити до пляжу "Молодіжний", де раніше за вхід охоронці брали гроші. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися