До траси "Бориспіль — Маріуполь" збудують новий міст через Дніпро (ФОТО)

З’явилися подробиці щодо будівництва нового шляхопроводу

В Кременчукі до траси "Бориспіль — Маріуполь" збудують новий міст через річку Дніпро. Про це повідомили на офіційній сторінці національної програми "Велике будівництво", передають "Коментарі".

Новий кременчуцький міст збудують на правому березі Дніпра. Шляхопровід буде виходити на набережну, де сполучатиметься з автошляхом Н-08 "Бориспіль — Маріуполь". Проєктом будівництва нового мосту передбачена можливість з’їзду на Літературний провулок. На лівому березі міст закінчуватиметься на Великій набережній зі з’їздом на вулицю Флотську.

Наразі підрядники завершили випробування несучої здатності паль для мосту в Кременчуці на правому березі Дніпра. Вони стануть елементом фундаменту нового мосту з максимальним навантаженням у 960 тонн. Раніше аналогічне випробування провели на лівому березі річки Дніпро. Зводити міст почнуть, коли зі Стамбулу прибуде баржа із частиною техніки. На проєктом нового шляхопроводу працює турецький підрядник.

За даними "Укравтодору", зведення вантового мосту через річку Дніпро у Кременчуці почали у травні 2021 року. Новий шляхопровід будуватимуть паралельно до старого. Зараз перетнути річку Дніпро у Кременчуці можна лише Крюківським мостом, який збудовано майже 150 років назад. Старий шляхопровід знаходиться у передаварійному стані.

Довжина ансамблю нового мосту з підходами становитиме понад три кілометри. Ця споруда матиме чотири смуги руху — по дві в кожному напрямку. Після спорудження нового мосту Крюківський шляхопровід планують закрити на реконструкцію та повністю перетворити на залізничний. 

Нагадаємо, у Києві розпочали підготовчі роботи з будівництва Оболонського пішохідного мосту зі сторони вулиці Прирічної на острів Оболонський. Довжина Оболонського мосту складе 72,4 метрів, а його ширина — 4,5 метри. Система мостів має з’єднати Оболонський острів, парк "Наталка" та вихід на вулицю Прирічна між затоками Собаче Гирло та Оболонь. Це буде єдиний піший маршрут для киян та гостей столиці. 

У Києві також активно тривають роботи з будівництва Подільсько-Воскресенського мосту. Зараз тут облаштовують пішохідну зону та інтегрують заїзд із набережної. Також у столиці триває ремонт Великої кільцевої дороги. Дивіться, як ремонтують трасу на ділянці від Одеської площі до вулиці Ватутіна. Цю ділянку столиця отримала на свій баланс від області нещодавно. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Джон

6 серпня 2021, 17:47

Не забытиь подновить краски принести

Сергей

6 серпня 2021, 12:38

Мост построен после ВОВ .Ему нет 150 лет .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися