У Києві будують платформу на залізничній станції "Святошин" (ВІДЕО)

Як триває реконструкція, можна подивитися з висоти пташиного польоту

У Києві розпочали будівництво залізничної платформи на станції "Святошин". Це перший проєкт, який реалізується у рамках національної програми "Велике будівництво" City Express, розповів керівник "Укрзалізниці" Іван Юрик, передають "Коментарі".

Вузлова пасажирська станція "Святошин" розташована на стику Проспекту Перемоги та вулиць Святошинської та Василя Степанченко. Цей транспортний хаб обслуговує близько пів мільйона мешканців Києва та передмістя. Реконструкція платформи дозволить збільшити пропускну спроможність та пришвидшити пересадку пасажирів на інші види транспорту, вважають в "Укрзалізниці".

На залізничній платформі на станції "Святошин" з’являться автомати для купівлі квитків на приміські поїзди та турнікети. Нова висока платформа з навісом забезпечить доступність транспорту для всіх категорій маломобильного населення. Як тривають будівельні роботи на станції "Святошин" на відео, знятому з висоти пташиного польоту показав блогер Сергій Мухлинін.


Окрім того, на Київщині тривають будівельні роботи з електрифікації шляхів для потягів приміського сполучення за маршрутом "Васильків — Київ". У рамках державної програми "Велике будівництво" роботи виконують за проєктом електрифікації ділянки залізничної дороги "Васильків-1 — Васильків-2". 

Нагадаємо, у столиці планують запустити проєкт приміських залізничних перевезень з оновленими поїздами Kyiv City. Як розповів заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, багато років в "Укрзалізниці" було чимало проблем. Він нагадав, що у Верховній Раді 1 липня ратифікували угоду між Україною та урядом Франції. Завдяки цьому Україна отримає 130 нових електротягів.

Крім того, щодо пасажирських перевезень — зараз в Україні працюють над проєктами City Express у Києві, Харкові та Дніпрі. Перший із таких проєктів — це Kyiv City Express. Зараз він працює у тестовому режимі. Для Києва влада отримає для випробування Kyiv City Express кілька потягів. Заступник керівника Офісу президента України також повідомив, що Kyiv City Express може почати працювати вже у серпні цього року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ася

18 серпня 2021, 01:37

главное оплатите зарплату нормальную за проделанную масштабную работу а потом пусть розваливаеться

Алексей

6 серпня 2021, 19:05

Базар там занимает все пространство. Платформа там как бедный родственник еле пристроилась. Позорище! Африка! Убрать к чертовой матери тот вонючий базар бульдозерами!!

Михаил

5 серпня 2021, 00:03

А переход уже разваливается, так и с платформой будет...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися