На військовому параді у Києві вперше покажуть танк "Оплот"

Бойову машину виготовили харківському заводі

У Києві на військовому параді до Дня Незалежності України вперше покажуть новий танк "Оплот" українського виробництва. Про це розповіли у державному концерні "Укроборонпром", передають "Коментарі"

За даними "Укроборонпрому", нову модель бойової техніки — танк "Оплот" виготовили на харківському "Заводі імені В.О. Малишева" на замовлення компанії "Укрспецекспорт". Про бойові можливості танку "Оплот" у державному концерні не розповідають. Проте в "Укроборонпромі" зазначили, що демонструвати їх танк "Оплот" буде потенційним замовникам під час військового параду в День Незалежності України у Києві.

Керівник "Заводу імені В. О. Малишева" Василь Крилас наголосив, що державне підприємство вчасно виготовило танк "Оплот" для замовника, а участь цієї бойової машини у параді до Дня Незалежності — велика гордість для колективу підприємства.

Раніше "Київський бронетанковий завод" достроково передав Міністерству оборони України партію відновленних бронетранспортерів БТР-3ДА. Є вірогідність, що саме ці відремонтовані бронетранспортери візьмуть участь у параді військ, який відбудеться на Хрещатику та Майдані Незалежності у Києві з нагоди 30-річчя Незалежності України.

Нагадаємо, у Києві на базі заводу "Маяк" планують почати виготовлення стволів для кулеметів за допомогою провідного методу "холодного кування". Столичне підприємство проводить низку перемовин з компанією Repkon щодо виготовлення дослідної партії стволів та їх випробування у Туреччині. Зброярі столичного заводу вдосконалюють свої вироби та шукають партнерів для виготовлення сучасної зброї для Збройних сил України. На столичному заводі "Маяк" для делегації однієї з африканських країн продемонстрували у дії кулемети власного виробництва калібрів 7,62, 12,7 та піхотну гармату ПГ-14,5. Додамо, що київський завод "Маяк" — єдине в Україні підприємство, яке виготовляє такі зразки озброєння.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися