У Києві на Подільському мосту демонтують тимчасові опори

Про хід будівельних робіт розповіли у столичній мерії

У Києві на Подільському мосту триває демонтаж надводної та підводної частин тимчасових опор. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Густєлєв, передають "Коментарі".

Роботи з демонтажу тимчасових опор виконують спеціалізована техніка, будівельники та водолази. Споруди демонтують за допомогою барж, буксирів та понтонної плавсистеми. Одночасно з демонтажем тимчасових опор з-під балки жорсткості мосту через Дніпро виконують роботи з високоточного натяжіння та регулювання зусиль у вантових канатах. Столична влада планує закінчити демонтаж надводної частини до кінця серпня, а підводну частину демонтують пізніше.

Окрім того, на Подільському мосту тривають будівельні роботи з розширення вулиці Набережно-Хрещатицької. Будівництво ведеться від вулиці Хорива до вулиці Верхній Вал. Тут підрядники наносять гідроізоляцію прогонових будов та займаються влаштуванням асфальтобетонного покриття. На споруді також триває монтаж шумозахисної та бар’єрної огорож. На Подільському мосту будують огороджуючі конструкції метрополітену та влаштовують земляний насип на Русанівських садах. На перетині вулиць Бальзака та проспекту Шухевича триває будівництво від транспортної розв’язки до Подільського мосту.

У 2021 році на будівництво Подільського мосту виділили майже 1,8 мільярда гривень. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що звільнить свого профільного заступника з питань транспорту Олександра Густєлєва, якщо до кінця року не буде відкрито автомобільне сполучення на Подільсько-Воскресенському мосту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на мосту імені Є. О. Патона планують виконати масштабні відновлювальні роботи, проте початок реконструкції відкладено через проблеми із розробкою проєктно-кошторисної документації. За даними столичної мерії, комунальна корпорація "Київавтодор" двічі намагалася закупити розробку проєктно-кошторисної документації із реставрації мосту Патона. Проте результати тендерів двічі відхиляв Антимонопольний комітет України.

Читайте також, як будують Подільський міст на Русанівських садах і дивіться відео усієї споруди, зняте з висоти пташиного польоту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися