Стало відомо, коли завод "Більшовик" продадуть з аукціону

Визначена дата торгів з приватизації держпідприємства

Державне підприємство "Перший київський машинобудівний завод" ("ПКМЗ") продаватимуть на аукціоні наприкінці жовтня. Про це повідомили у Фонді державного майна України, передають "Коментарі".

Аукціонна комісія призначила дату торгів з приватизації повного пакету акцій АТ "Перший київський машинобудівний завод" на 27 жовтня. Державне підприємство продадуть з аукціону в рамках програми "Велика приватизація".

Колишній завод "Більшовик", заснований у столиці в 1882 році, виробляє великотоннажне та великої одиничної потужності обладнання для переробки гуми, пластмас та їх відходів. Це єдиний універсальний машинобудівний комплекс з повним циклом виробництва у Києві. Приватизувати "ПКМЗ" вирішили через борги у понад пів мільярда гривень. Погасити ці борги, за умовами приватизації, має новий власник. Стартова ціна заводу "Більшовик" визначена у 1,39 мільярди гривень.

Раніше умови приватизації державного підприємства "Перший київський машинобудівний завод" затвердив Кабінет міністрів України. У лютому 2021 року Верховний суд повернув у державну власність київський завод "Більшовик"

Окрім того, державну установу "Ірпінський виправний центр (№ 132)", розташовану в смт Коцюбинське Київської області, втретє виставили на аукціон з приватизації. Онлайн-торги з продажу цієї тюрми відбудуться 27 серпня. Стартова ціна лота складає понад 110 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва наклав арешт на 45 санаторних комплексів орієнтовною вартістю 5 мільярдів гривень. Арешт, накладений на державні підприємства, — це вимушений крок, щоб не допустити збитків бюджету України від незаконної приватизації, зазначили в СБУ. Усі 45 санаторних комплексів були незаконно виведені із державної власності торік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися