На Південному мосту у Києві триває ремонт (ФОТО)

Дорожники розповіли над чим працюють та як змінюється споруда

У Києві на кількох частинах Південного мосту тривають ремонтні роботи. Про це розповіли у комунальній корпорації "Київавтодор", передають "Коментарі".

На Південному мосту через річку Дніпро вже демонтували пошкоджене дорожнє покриття та почали наносити гідроізоляцію. У "Київавтодорі" зазначили, що нанесення гідроізоляції займе купу часу, а дорожники також працюють на інших ділянках споруди. Найближчим часом на Південному мосту почнуть влаштовувати нове асфальтове покриття. 

Окрім того, на естакадах Південного мосту через річку Дніпро розпочали капітальний ремонт та заміну кількох деформаційних швів. Загалом на естакаді Південного мостового переходу 46 швів, з них 28 замінили раніше, лишилося замінити ще 18.

Трафік Південного мосту, збудованого у 1990 році, перевищує проєктну інтенсивність у шість разів, зазначили у "Київавтодорі". Цей шляхопровід щодоби пропускає близько 110 тисяч автомобілів.

Нагадаємо, триває будівництво транспортної розв'язки на трасі міжнародного значення "Київ — Чоп". Біля селища Стоянка серпні будівельники бетонували прогонову споруду. Через це на цій ділянці дороги обмежували рух транспорту. Зокрема, була закрита смуга в напрямку Львова, а рух в обох напрямках здійснювався по лівому проїзду. У вересні водіїв попередили про нові обмеження у столичному напрямку.

Окрім тогоу Києві на час проведення ремонтних робіт частково обмежили рух транспорту на Південному мосту. З 24 серпня на Південному мосту розпочали заміну старих деформаційних швів. З цього дня рух автомобільного транспорту тут обмежено до 1 жовтня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на мосту Патона планують виконати масштабні відновлювальні роботи, проте початок реконструкції відкладено через проблеми з розробкою проєктної документації. 

Читайте також, як будують Подільський міст на Русанівських садах та дивіться відео усієї споруди, зняте з висоти пташиного польоту.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися