Броварські комунальники забруднили басейн річки Дніпро

Зафіксовано перевищення нормативу скиду забруднюючих речовин

У Броварах комунальне підприємство нераціонально використовувало водні ресурси та забруднило басейни трьох річок. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу, передають "Коментарі".

Наприкінці серпня екологічна інспекцію перевірили, чи виконали припис відомства по усуненню порушень у комунальному підприємстві "Броваритепловодоенергія", виданий у квітні цього року. Перевірку провели позапланово. Екологи встановили, що на комунальному підприємстві перевищили норматив скиду забруднюючих речовин встановлених дозволом на спеціальне водокористування КП "Броваритепловодоенергія" після споруд повного біологічного очищення стічних вод. Внаслідок таких дій є забруднення річок Красилівка та Трубіж, басейн річки Дніпро.

У Державній екологічній інспекції Столичного округу наголосили, що реконструкція очисних споруд у Броварах необхідна задля зменшення негативного впливу на навколишнє середовище, проте це досі є проблемою. Збитки від забруднення басейну річки Дніпро оцінили у 3,4 мільйони гривень. У відомстві додали, що через забруднення землі комунальне підприємство "Броваритепловодоенергія" у квітні сплатила штраф у 684 тисячі гривень.

Нагадаємо, у поверхневих водах басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких ртуть, гербіцид атразин, кадмій і нікель. Це може призвести до екологічної катастрофи. За даними аудиту, показники якості води у Дніпрі значно погіршуються. Останні дослідження виявили значні перевищення вмісту сільськогосподарських отрутохімікатів, фармацевтичних засобів і речовин, які використовується у парфумерії: це синтетичний мускус і важкі метали, зокрема цинк і мідь.

Київ неодноразово потрапляє в рейтинги міст, в яких найважче дихати, оскільки рівень забруднення повітря в ньому описується як небезпечний для здоров'я. Експерти сайту Iqair оновили список міст з найбруднішим повітрям, і столиця України виявилася на четвертому рядку. В рейтинзі міст за якістю повітря і забруднення атмосфери лідирує Кабул (Афганістан), на другому місці знаходиться Карачі (Пакистан), на третьому — Ліма (Перу) і четверту сходинку займає Київ (Україна). А Україна серед інших країн Європи по забрудненню повітря займає п’яте місце і 15 за смертністю від хвороб, викликаних забрудненим повітрям.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області забруднили промисловими відходами понад десять гектарів земель. Незаконні звалища сміття найбільш масштабні у Броварському, Обухівському та Білоцерківському районах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися