На Київщині гектари земель забруднили відходами (ФОТО)

Про найбільш засмічені ділянки розповіли у поліції області

У Київській області викрили групу осіб, причетних до засмічення промисловими відходами понад десяти гектарів земель. Про це повідомили у поліції регіону, передають "Коментарі".

Численні осередки засмічення земель промисловим сміттям у Київській області почали виявляти з початку року. Незаконні звалища сміття найбільш масштабні у Броварському, Обухівському та Білоцерківському районах. Правоохоронці встановили осіб, які вивозили промислові відходи на нелегальні звалища. Зокрема, у Миронівці виявили засмічену ділянку. Тут поліцейські обшукали автомобіль "КамАз", з якого вилучили зразки промислових відходів та накладні. Вантажний автомобіль конфіскували.

В Обухівському районі на ділянці, куди зволили промислове сміття, вилучили трактори, які маскували сміттєзвалища землею. На одному із картонно-паперових комбінатів Обухівського району під час обшуку вилучили документацію та відібрали зразки промислового сміття, яке підприємство вивозило в різні райони Київської області. До заходів правоохоронці залучали екологів.

Через засмічення земель у Київської області за фактом зловживання службовим становищем відкрито кримінальне провадження. Фігурантам загрожує від трьох до шести років тюрми, штраф до 17 тисяч гривень і позбавлення права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під Києвом одне з підприємств перевищило розмір дозволених концентрацій викидів в повітря у 55 разів. Державні інспектори перевірили ТОВ "Джі ес оф Фуд Технолоджі". Це підприємство орендує приміщення птахофабрики та займається виробництвом харчової продукції. Перевірку провели позапланово. Висновки лабораторії показали перевищення дозволених обсягів допустимого викиду оксиду вуглецю майже у 12 разів та майже у 55 разів перевищені викиди сірки діоксиду в повітря. Окрім того, зазначене підприємство забруднює та засмічує навколишню територію відходами та стічними водами. 

Нагадаємо, у поверхневих водах басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких ртуть, гербіцид атразин, кадмій і нікель. Це може призвести до екологічної катастрофи. За даними аудиту, показники якості води у Дніпрі значно погіршуються. Останні дослідження виявили значні перевищення вмісту сільськогосподарських отрутохімікатів, фармацевтичних засобів і речовин, які використовується у парфумерії: це синтетичний мускус і важкі метали, зокрема цинк і мідь.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися