Кличко розповів, коли відкриють Велику кільцеву дорогу у Києві (ФОТО)

Мер перевірив ремонтні роботи від Одеської площі до вулиці Ватутіна

У Києві відкриють рух транспорту на оновленій ділянці Великої кільцевої дороги до кінця листопаду. Про це під час перевірки капітального ремонту траси заявив мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко перевірив, як ремонтують ділянку Великої кільцевої дороги від Одеської площі до вулиці Ватутіна. Цю дільницю траси столиця отримала на свій баланс від Київської області нещодавно, нагадав мер. Після цього столична влада змогла розпочати тут капітальний ремонт, який не проводився 46 років.

"Тепер ця частина "втомленої" дороги, фактично, відбудовується заново, а це — майже три кілометри шестисмугової магістралі", — наголосив Кличко.

Зараз на ділянці Великої кільцевої дороги вкладають нижні шари асфальту. На трасі вже встановили світлофори та понад сотню опор для сучасного освітлення. Дорожники ще мають облаштувати велодоріжки, нові тротуари та провести благоустрій прилеглої території.

Під час капітального ремонту також встановлять бар’єрну огорожу та вісім павільйонів очікування на зупинках громадського транспорту. Повністю завершити цей об’єкт столична влада планує наступного року.

Паралельно триває середній ремонт ділянки Кільцевої дороги від Столичного шосе до розвороту поблизу АЗС "ОККО" та капітально ремонтують вулицю Лятошинського. Загалом цього року у Києві завершили ремонт на понад 40 інфраструктурних об’єктах та ще понад 20 планують завершити до кінця року, повідомив мер столиці Віталій Кличко. Цього року столична влада також планує відкрити рух новозбудованою ділянкою Великої кільцевої до вулиці Богатирської та добудувати там естакаду.

Окрім того, у Києві обрали підрядника для завершення будівельних робіт на Дарницькому мосту, який знаходиться на балансі держави. Понад десять років на залізнично-автомобільному шляхопроводі через Дніпро, відомому також як "міст Кірпи", не можуть добудувати автомобільні з’їзди на лівому березі. У Мінінфраструктури повідомили, що контракт з підрядником підписаний. Вартість будівельних робіт складає понад мільярд гривень.

Нагадаємо, через ремонтні роботи у Києві знову обмежили рух транспорту через Південний міст. Дорожники працюватимуть до середини грудня над заміною деформаційних швів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Подільському мосту тривають будівельні роботи зі зведення наземної частини метро на Троєщину. Зараз у Києві станції метро на Троєщину будують на нижньому ярусі Подільського моста. Будівельні роботи ведуться також на лівому березі річки Дніпро. 

Дивіться також, як у Києві тривають будівельні роботи на Оболонському пішохідному мосту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Oleksandr

7 жовтня 2021, 17:26

Просто обновили асфальт,а почему не убрали светофоры, не сделали безопасные пешеходные переходы,чтоб пробок не было ,чтоб машины проходили быстрее.потратили сотни миллионов гривен,а толку.Все для того , чтобы стоять в пробках на новом асфальте

Олег

6 жовтня 2021, 11:29

Тамара, ничего страшного, что останавливаются. Пешеход должен быть в приоритете!

Тамара

6 жовтня 2021, 09:09

Лучше бы переходы подземные сделали на Большой кольцевой!!! Это же ужас! Куча светофоров!?!! Из-за одного пешехода, останавливаются сотни машин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися