"Київтеплоенерго" скаржиться на перенавантаження перевірками

Особливо під час опалювального сезону

В комунальному підприємстві "Київтеплоенерго" просять Державну аудиторську службу відтермінувати чергову перевірку на період запуску опалювання у столиці. Про це йдеться у заяві компанії, передають "Коментарі".

У "Київтеплоенерго" зазначили, що з початку 2021 року правоохоронці та контролюючі органи провели на підприємстві 32 перевірки та слідчі дії. Крім того, щодо деяких питань перевірки проводяться кілька разів різними державними органами.

"З огляду на обсяги робіт та завантаженість персоналу підприємства через епідеміологічну ситуацію, початок опалювального сезону в Києві, газову кризу, яка дестабілізувала усю галузь теплопостачання, підприємство наполягає на узгодженості проведення перевірок", — йдеться в заяві КП "Київтеплоенерго".

У підприємстві повідомили, що в них вже місяць триває перевірка Держаудитслужби. Інспектори перевіряють ефективність діяльності підприємства з січня 2018 року до кінця червня 2021 року. Над цим працюють 31 аудитор з різних регіонів України та два аудитори Київаудиту КМДА. В КП "Київтеплоенерго" заявили, що надають всю наявну запитувану документацію та всебічно сприяють проведенню перевірок.

"Ініціатива із залучення до перевірки додаткових перевіряючих з Держпродспоживслужби належить Держаудислужбі, а її мотивація — підвищення тарифів. Однак загальновідомо, що тарифи Київтеплоенерго для населення не підвищувалися. Діючі тарифи для населення є незмінними вже понад три роки", — заявили у КП "Київтеплоенерго".

Нагадаємо, 23 жовтня у Києві розпочали підключення житлових будинків до теплопостачання

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві різко підвищили тарифи на опалення, однак подорожчання вартості тепла торкнулося тільки окремих категорій споживачів. Для більшості киян тариф залишиться незмінним. Ціни зросли для комерційних, бюджетних і релігійних організацій. Для побутових споживачів тарифи залишаться на торішньому рівні.

Читайте також, як жителі Києва можуть в 1,5 раза скоротити витрати на газ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися