Кличко розповів про будівництво розв’язки на Шулявському мосту

Що потрібно столичній владі для завершення робіт

У Києві планують викупити п'ятий цех заводу "Більшовик", щоб добудувати розв’язку на Шулявському шляхопроводі. Про це мер столиці Віталій Кличко розповів в ефірі телеканалу "Київ".

За словами Віталія Кличка, за рішенням суду власник заводу зобов’язаний продати Києву п’ятий цех приватизованого заводу "Більшовик" за 112 мільйонів гривень.

"Киян цікавить одне питання, пов’язане із заводом "Більшовик". Розв’язка, яка сьогодні недобудована. З Фондом держмайна Київ має суперечку протягом майже двох років. Спочатку нам запропонували купити цех за 700 мільйонів гривень – половину ціни, за яку нещодавно продали весь завод", — сказав мер Києва.

Він розповів, що столична влада звернулася через таку пропозицію до суду. Суд вирішив, що будь-який власник заводу "Більшовик" зобов’язаний продати столиці п’ятий цех за ціною, встановленою експертною оцінкою. Викупити його мають за 112 мільйонів гривень.

"Я сподіваюсь, що з новим власником відповідне рішення суду буде виконане до кінця року. П’ятий цех — це поряд з розв’язкою, він надає можливість зробити так звану клеверну розв’язку для того, щоб з проспекту Перемоги заїжджати на Теліги та з Теліги на проспект Перемоги спускатися", — зазначив мер Києва.

На те, щоб добудувати розв’язку на Шулявському шляхопроводі, столичній владі за оцінками експертів потрібен буде рік, сказав Кличко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відбувся аукціон з приватизації АТ "Перший київський машинобудівний завод", відомого як завод "Більшовик". Під час торгів київський завод "Більшовик" продали за понад 1 мільярд 429 мільйонів гривень. Участь в аукціоні брали троє покупців. Стартова ціна підприємства складала 1 мільярд 389 мільйонів гривень. Завод "Більшовик" продали на 40 мільйонів гривень дорожче.

Нагадаємо, що у Києві найближчим часом відкриють розв’язку Окружної дороги та на фінальному етапі відкриття автомобільного сполучення на Подільському мосту.

Читайте також, коли у Києві зростуть ціни на проїзд у громадському транспорті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


владимир владимирович

30 жовтня 2021, 11:10

Какой год? Они ремонтировали его столько, сколько Россия керченский строила.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися