Київський центр "Плазмотрон" продали з молотка: подробиці

Держпідприємство стало приватною власністю

Майновий комплекс київського науково-технічного центру "Плазмотрон" Інституту електрозварювання імені Патона продали на онлайн-аукціоні. Про результати приватизації розповіли у Фонді державного майна України, передають "Коментарі".

Торги з приватизації державного підприємства "Плазмотрон" відбулися 17 грудня. За право на власність змагалися 16 учасників. Серед активів Київського науково-технічного центру двоповерхова будівля з прибудовами та склад загальною площею понад 500 квадратних метрів, а також земельна ділянка площею понад 0,8 гектара.

Майновий комплекс розташований у Шевченківському районі Києва на вулиці Антона Цедіка, 9-А неподалік від станції метро "Шулявська". Стартова ціна лоту на аукціоні за "Плазмотрон" складала 341 тисячу гривень. Під час торгів сума зросла у понад 28 разів. Державне підприємство віддали у приватну власність за понад 9,5 мільйона гривень. Тепер переможець торгів має підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві майновий комплекс державного підприємства "Електронмаш" став приватною власністю. Під час онлайн-аукціону завод продали у 14,5 раза дорожче від стартової ціни. У торгах, які тривали кілька годин, брали участь 22 компанії. Стартова ціна торгів була визначена у розмірі 66,7 мільйона гривень. Аукціон відбувався у три етапи. Переможцем за результатами торгів визнали ТОВ "Лортен Груп". Це підприємство отримало майновий комплекс "Електротяжмашу" за 970 мільйонів гривень. Завод "Більшовик" продали лише на 40 мільйонів гривень дорожче.

Читайте також про контрасти руїн та новобудов у центрі Києва, їх можна побачити з висоти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Hugo

18 грудня 2021, 14:19

Развалял, построят или курятник жилой или ТЦ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися