В Ірпені проєктують об’їзну дорогу до Києва

Що відомо про майбутню трасу

В Ірпені проєктують та планують побудувати об’їзну дорогу до Києва. Про це розповів мер міста Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

За його словами, Ірпінь гостро потребує нової траси, тому що понад половина транспортного потоку у місті складають автомобілі в напрямку Києва. Через такий трафік на дорогах Ірпені постійні перевантаження. Через місто до столиці щодня рухаються на автомобілях мешканці сусідніх громад, зазначив Маркушин.

Нова об’їзна дорога дозволить швидко дістатися до Академмістечка. Зараз інфраструктурний об’єкт на стадії проєктування, проте на його реалізація бюджету Ірпені не вистачить коштів. Попередня вартість будівництва складає близько 600 мільйонів гривень, повідомив Ірпінський міський голова. Об’їзна дорога дозволить спрямувати частину транспорту в мікрорайон Стоянка, щоб далі рухатися до Житомирської траси, а інша частина з об’їзної виїжджатиме на вулицю Університетську поблизу будівлі комунального підприємства "Ірпіньводоканал". Проєкт об’їзної дороги влада Ірпені планує подати на погодження центральній владі наступного року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Голосіївський район Києва є однією з найкритичніших локацій щодо транспортної завантаженості. Зокрема, це виїзд зі столиці до Чабанів. Саме тому столична влада планує побудувати тут дві естакади, щоб розвантажити траси.

Нагадаємо, мер столиці Віталій Кличко відкрив проїзд новою ділянкою Великої Кільцевої дороги. Трасу капітально відремонтували від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської з транспортною розв’язкою. Тим часом у столиці триває будівництво пішохідного мосту на Оболонь. Які роботи вже виконали можна подивитися на відео з висоти.

Читайте також, чому у Києві можуть змінити маршрути транспорту з лівого на правий береги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ник

26 грудня 2021, 19:34

Это просто ещё один способ отмывании денег.

Дмитро

24 грудня 2021, 03:21

расширить дорогу и настроить светофоры мозгов не хватает, настройте ещё ЖК

Академ

23 грудня 2021, 21:53

Спроектируйте так, чтоб объезжать район Академа. А лучше копайте ветку метро на Троещину

В

23 грудня 2021, 21:40

«В Киев»!!!!! Не «на Киев»!!!!!

Бублик

23 грудня 2021, 15:27

"ИрпенИ" один раз случайность, два раза закономерность ))))

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися