Селища-сателіти Києва намагаються присвоїти частину земель столиці

Один з прикладів навели у столичній мерії

Влада Києва виступила проти зміни меж столиці та забудови Біличанського лісу. Про судовий процес розповів секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, передають "Коментарі".

За словами заступника мера Києва Володимира Бондаренка, Київська міська рада через суд зупинила дію рішення Бучанської районної ради, яка намагалась розширити межі селища Коцюбинське за рахунок Біличанського лісу, розташованому на території столиці. Площа Біличанського лісу становить майже 6,5 тисяч гектарів, а селища-сателіти намагаються присвоїти столичні землі, щоб розпоряджалися ними на користь власних інтересів, зазначив Бондаренко.

За його словами, протягом дванадцяти років кияни борються за збереження Білічанського лісу від забудовників. "Київська міська рада виступає на захисті інтересів територіальної громади та разом з активістами відстоює територіальну цілісність столиці. Біличанський ліс є екологічним щитом столиці. Разом ми маємо унеможливити забудову цієї зеленої зони та повернути до комунальної власності територіальної громади міста Києва незаконно роздані земельні ділянки", — наголосив заступник мера Києва.

Він додав, що зараз триває конкурс на премію відповідальності Фонду родини Богдана Гаврилишина щодо збереження Біличанського лісу.

Нагадаємо, у державну власність повернули незаконно передані у приватну власність земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу. Відповідне рішення ухвалив суд за позовами Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської області. Встановлено, що Коцюбинська селищна рада передала у приватну власність фізичним особам землю лісового фонду площею 0,25 гектарів. Це зробили за відсутності дозволу Кабінету міністрів України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер столиці Віталій Кличко заявив, що обласна влада намагається відібрати у громади Києва частину території. Кличко нагадав, що межі Києва встановлені у 1989 році й територія до сьогодні не змінювалася. Київська мерія звернулася до правоохоронців, щоб вони у стислі терміни надали правову оцінку діям київської обласної влади. Кличко також пояснив, що відбувається з землею у Києві.

Читайте також, що скандал між Києвом та Коцюбинським через межі столиці триває.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися