У Києві врятували від забудови заказник на острові Жуків

Подробиці розповіли в Офісі генпрокурора

У Києві повернули землю природно-заповідного фонду острова Жуків у власність територіальної громади. Про виконання судового рішення про повернення території заказника з приватної власності розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

Землі ландшафтного заказника "Жуків Острів" — це найбільша заповідна зона у Києві. На цій території заборонено будівництво та будь-яка діяльність, яка негативно впливає на природній стан. У заповіднику зберегли ареал проживання багатьох представників флори та фауни, занесених до Червоної книги України.

В Офісі генерального прокурора України повідомили, що Господарський суд Києва скасував рішення державного реєстратора і запис про реєстрацію права власності підприємства на нібито розташований у заказнику неіснуючий об’єкт незавершеного будівництва. Недобудова за документами нібито була розташована на земельній ділянці площею 5,4 гектарів та вартістю понад 71 мільйонів гривень.

"Прокуратура забезпечила реальне виконання судового рішення і внесення до реєстру відповідного запису про припинення права власності господарського товариства на об’єкт незавершеного будівництва. Подальше ініціювання цим суб’єктом питання виділення йому земельної ділянки зі складу земель заказника неможливе", — заявили в Офісі генерального прокурора України.

Нагадаємо, у Києві повернули у власність територіальної громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. У 2005 році Київська міськрада уклала договір оренди земельної ділянки на Троєщині з приватним підприємством. Орендар зобов’язався побудувати на цій території оздоровчу та аквазони, а також дитячий майданчик. Проте замість забудови земельну ділянку використовували для розміщення платної автостоянки

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що гуртожиток, розташований на узбережжі Азовського моря, повернули у власність Київської обласної ради. В грудні 2020 року цей гуртожиток намагалися приватизувати з грубим порушенням вимог законодавства. Заклад площею понад 650 квадратних метрів та вартістю 3,5 мільйона гривень розташований у курортному селищі Кирилівка в Якимівському районі Запорізької області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися