На Київщині захопили частину Канівського водосховища

Подробиці розповіли у прокуратурі

На Київщині підприємство самовільно захопило частину Канівського водосховища, де займалося рибогосподарською діяльністю. Про це розповіли у Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, приватне підприємство не мало договору оренди та будь-яких правовстановлюючих документів на використання частини Канівського водосховища. Проте на території водосховища площею 2500 квадратних метрів шляхом встановлення садкових ліній здійснювали штучне розведення, вирощування та вилов риби.

Господарський суд Київської області у повному обсязі задовільнив позовні вимоги Обухівської окружної прокуратури. Підприємство повинно повернути державі частини водосховища разом із зайнятою ним земельною ділянкою водного фонду. У прокуратурі додали, що після набрання рішенням суду законної сили вживатимуть заходів щодо повернення частини Канівського водосховища разом із земельною ділянкою у державну власність.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області під час спецоперації затримали учасників організованого злочинного угруповання, які спеціалізувались на масштабних оборудках із землею лісового фонду. Для продажу землі шахраї незаконно переоформлювали державні земельні ділянки на підставних осіб. За такою схемою вони вивели з державної власності понад 100 гектарів лісових угідь на території Київської області. Збитки оцінюють у понад мільярд гривень.

Нагадаємо, від столичної влади через суд вимагають розірвати договір оренди та повернути громаді земельну ділянку у Солом’янському районі Києва. Земельну ділянку площею майже сім тисяч квадратних метри незаконно віддали в оренду для забудови. Вартість цієї ділянки землі по вулиці Людмили Проценко оцінюють у 20 мільйонів гривень. Окрім того, у Києві вимагають повернути громаді землю водного фонду біля метро "Видубичі" площею майже шість гектарів.

Читайте також, що у власність держави повернули земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу.  

Джерело: https://t.me/press_kobl/718


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися