Україна відновила контроль над ядерним матеріалом на ЧАЕС

На Чорнобильській АЕС завершили інвентаризацію

Держатомрегулювання України офіційно повідомило Міжнародну агенцію з атомної енергії (МАГАТЕ) про відновлення державного контролю над ядерним матеріалом на Чорнобильській АЕС. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву держпідприємства.

Контроль над ядерним матеріалом відновили після завершення фізичної інвентаризації на об’єктах Чорнобильській атомній електростанції інспекторами МАГАТЕ та Держатомрегулювання. Також відновлено роботу системи віддаленого моніторингу МАГАТЕ технічними фахівцями агентства.

Нагадаємо, з 24 лютого по 31 березня 2022 року всі об’єкти Чорнобильської АЕС та об’єкти, що знаходяться у зоні відчуження, були захоплені російськими військами. Про втрату контролю над ядерними матеріалами на ЧАЕС через російську окупацію Україна звітувала перед МАГАТЕ 25 лютого. Контроль відновлено 27 квітня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міжнародна агенція з атомної енергії допоможе Україні відновити всі пошкоджені внаслідок російського військового вторгнення ядерні об’єкти, зокрема — розграбовану окупантами Чорнобильську АЕС. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, українські прикордонники показали, які окопи вирили російські окупанти у радіаційній зоні поблизу Чорнобильської атомної електростанції. Це не минулося їм безкарно. Багато окупантів повернулися до РФ зі значною дозою радіації, для деяких вона стала смертельною. Окопи росіян у Чорнобилі можна побачити на відео з висоти.

Джерело: https://t.me/snriugovua/295


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися