Найбільше екологічних злочинів окупантів зафіксовано на Київщині

Профільний міністр розповів про ситуацію

Україні під час воєнного стану допомагає фіксувати екологічні злочини російських окупантів Польща, а найбільше випадків екоциду поки що виявили на території Київської області. Про це розповів міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, передають "Коментарі".

"Ракети росіян бомблять наші нафтобази, ТЕЦ, заводи з хімікатами, і це однозначно впливає на сьогодні на довкілля. Горять ліси, знищуються цінні заповідні об’єкти", — сказав Стрілець.

За його словами, на території України та в акваторії Чорного моря вже зафіксували 245 випадків екоциду, з них найбільше — на Київщині.

"На Київщині зареєстровано 34 випадки — це найбільший показник на сьогодні. В Донецькій області — 28 таких випадків, в Дніпропетровській — 22 і в Луганській області — 22", — повідомив міністр захисту довкілля України.

Робота над документуванням екологічних злочинів російських окупантів в Україні триває. В цьому Україні значно допомагає Польща, зазначив керівник Міністерства з захисту довкілля України. Разом з міністеркою клімату та навколишнього середовища Польщі Анною Москвою вони відвідали звільнені від російських окупантів міста Київської області, що найбільше постраждали від бойових дій.

"Ми домовились про те, що поряд з тим, що вже є певна допомога нам із технікою, нам було передано дванадцять автомобілів для Збройних сил України та наших лісників, ми продовжуємо співпрацю. Ми отримали запевнення в тому, що ця допомога буде продовжуватися. Окремо, пані Москва пообіцяла надати нам сучасну мобільну лабораторію, що буде допомагати фіксувати шкоду та в режимі реального часу показувати українцям дійсний стан довкілля", — розповів міністр захисту довкілля України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що, за даними міністр захисту довкілля України Руслана Стрільця, російські окупанти завдали багато непоправної шкоди Чорнобильському заповіднику та зоні відчуження в цілому. Попередні збитки по зоні відчуження становлять понад 2,5 мільярди гривень.

Читайте також, що у Зеленського знали, що росіяни зайшли в Чорнобильську зону ще до штурму.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися