Ціни на опалення та гарячу воду у Києві: що про тарифи кажуть в мерії

Яким буде новий опалювальний сезон в столиці

У Києві на час опалювального сезону тарифи на теплопостачання для населенні зростати не будуть. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

За його словами, питання ціни та наявності необхідних обсягів газу на опалювальний період у столиці практично вирішено.

"Уряд зафіксував ціну на газ для приготування тепла для населення. Тобто тарифи не зростуть на опалення і гаряче водопостачання. Це дуже важливо, тому що це левова частка наших платіжок. А вже технічна сторона за нами", — сказав Пантелеєв.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації прокоментував заяву мера Києва Віталія Кличка, що цією зимою у помешканнях киян температура може бути трохи нижчою за норму, а мешканцям столиці потрібно запастись теплими речами та ковдрами. Посадовець пояснив, що столична влада не планує зменшувати температуру опалення, а мер мав на увазі те, що кожен споживач має заощаджувати теплоенергію в своїй оселі.

"Ми бачимо, яка ситуація зараз в Європі, не тільки у нас. Німеччина – багата, самодостатня країна, але там більш жорсткі заходи, ніж у нас, щодо економії і тепла, і газу. Тому кожен на своєму місці повинен зберігати тепло, будь-які енергоресурси. Це серйозний вклад в енергетичну безпеку, яка сьогодні є одним аргументів зі сторони ворога. Вони намаються тиснути, і цей фактор використовувати для себе у цій війні. Мова про те, щоб ми підготувались", — прокоментував заступник мера Києва.

До опалювального сезону у Києві в умовах воєнного часу готуються з квітня та зараз знаходяться на фінальній стадії підготовки до зими. У столиці вже підключені основні генерації, котельні та ТЕЦ. Приблизно на 70% відновлено гаряче водопостачання. Коли у Києві повністю підключать гарячу воду — дізнавайтесь в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві та низці інших регіонах опалювальний сезон планують розпочати вчасно. Для столиці вибудували окрему дорожню карту. Окрім того, Києву з державного бюджету виділили додаткові кошти

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві значно зросла ціна на послуги з вивезення сміття для споживачів. Нові тарифи оголосило комунальне підприємство "Київкомунсервіс". Комунальники наголошують, що в умовах критичного зростання цін на пальне майже на 75% змушені підвищити тарифи. 

Читайте також, що через війну у Києві готуються до "несподіванок" під час опалювального сезону.

Читайте также