На Київщині підвищать комунальні тарифи: подробиці

За які послуги доведеться платити більше та кому

У Броварах анонсували значне підвищення тарифів на вивіз сміття. Про це повідомляє Броварська міська рада, передають "Коментарі".

Мерія Броварів оприлюднила заяву ТОВ "Селтік ТБО", якою підприємство інформує споживачів про намір затвердити новий тариф на послугу з поводження з побутовими відходами. Підвищення тарифів аргументують зростанням витрат на дизпаливо, ремонт та амортизацію техніки, а також зростанням мінімальної заробітної плати та суттєвим збільшенням витрат на захоронення та знешкодження відходів.

Після затвердження нових тарифів мешканцям Броварської територіальної громади доведеться сплачувати за вивіз сміття майже вдвічі більше. Ціни зростуть на понад 44%. Якщо з червня минулого року за вивіз та утилізацію одного кубометру сміття сплачували 183 гривні, то за новими тарифами доведеться платити майже 265 гривень.

Нагадаємо, в Броварах цього року прогнозують надважкий опалювальний сезон з перебоями в електропостачанні через підвищення навантажень та за відсутності гарячої води. Навесні російські окупанти обстріляли в Броварах одну з електростанцій. Відновити її роботу повністю поки що не вдалося. Подробиці про підготовку до опалювального сезону в Броварах дізнавайтесь в нашому матеріалі.

Крім того, у Броварах через масові крадіжки у відкритих підвалах багатоповерхівок запірної арматури опалювальний сезон опинився під загрозою зриву.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві значно зросла ціна на послуги з вивезення сміття для споживачів. Нові тарифи оголосило комунальне підприємство "Київкомунсервіс". Комунальники наголошують, що в умовах критичного зростання цін на пальне майже на 75% змушені підвищити тарифи. Тариф на вивезення відходів становить менше одного долара з одного споживача — 36,11 гривень. Після підвищення цін тариф зросте на 10,26 гривень — з 36,11 до 46,37 гривень з ПДВ.

Читайте також, до яких "несподіванок" готуються у Києві під час опалювального сезону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Коля

6 вересня 2022, 09:48

Уроды. Ведь говорили, что во время войны не будут повышать ни каких тарифов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися