У Києві запровадили знижки на оплату комунальних послуг: подробиці

Які категорії населення зможуть отримати

Депутати Київської міської ради запровадили знижки на оплату комунальних послуг для пільгових категорій населення, окремих установ та організацій. Подробиці розповіли в мерії столиці, передають "Коментарі".

На час воєнного стану у Києві запровадили знижки та частково скасували оплату за комунальні послуги для деяких мешканців столиці, установ і організацій. Знижки отримають мешканці Києва та організації, які постраждали внаслідок війни, а також розміщують або надають харчування переселенцям, батальйонам територіальної оборони, військовим Збройних сил України та Національної гвардії України.

За рішенням Київради повністю або частково на час дії воєнного стану скасують нарахування комунальних платежів за обслуговування прибудинкової території, вивіз сміття, постачання холодної води та водовідведення:

·       знижка у 100% обсязі для осіб, які постраждали внаслідок російсько-української війни;

·     знижка в розмірі 50% для установ та організацій, які розміщують у своєму житлі переселенців із окупованих або зруйнованих районів, особистий склад територіальної оборони, Збройних сил України та Національної гвардії на період розміщення таких осіб;

·       знижка в розмірі 30% на всі комунальні платежі для соціально-незахищених верств населення міста Києва;

·      знижка в розмірі 50% для установ та організацій у сфері громадського харчування, які на волонтерських засадах забезпечують гарячим харчуванням (готовими стравами) незахищені верстви населення, які не виїхали та перебувають у Києві, особовий склад територіальної оборони або Збройних Сил України та Національної гвардії України.

Водночас, в мерії Києва не уточнили як визначатимуть категорії населення для надання знижки у 100% особам, які постраждали внаслідок російсько-української війни, які потрібні документи, щоб не сплачувати за комунальні послуги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві значно зросла ціна на послуги з вивезення сміття для споживачів. Нові тарифи оголосило комунальне підприємство "Київкомунсервіс". Комунальники наголошують, що в умовах критичного зростання цін на пальне майже на 75% змушені підвищити тарифи. Тариф на вивезення відходів становить менше одного долара з одного споживача — 36,11 гривень. Після підвищення цін тариф зросте на 10,26 гривень — з 36,11 до 46,37 гривень з ПДВ.

Нагадаємо, у Броварах через масові крадіжки у відкритих підвалах багатоповерхівок запірної арматури опалювальний сезон опинився під загрозою зриву.

Читайте також, до яких "несподіванок" готуються у Києві під час опалювального сезону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися