Ціни на проїзд у Києві можуть зрости: що відомо

В мерії столиці бідкаються на збитковість громадського транспорту

У Києві потрібно підвищити ціни проїзд у громадському транспорті. Про це заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Руслан Кандибор, передають "Коментарі".

За словами посадовця, вартість проїзду у громадському транспорті у Києві є однією із найдешевших в Україні, можливості розвивати його немає через збитковість.

"Де ми ще маємо такий дешевий проїзд, як у Києві? Шість п’ятдесят (6,5 гривень по проїзному, — прим. Ред.). Нам вже пора задуматись над тим, і депутатському корпусу, і громадськості, що треба піднімати цей проїзд. Я буду говорити, що треба", — заявив Кандибор.

Директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації зазначив, що громадський транспорт у Києві дотаційний на 300 відсотків. Тарифи на проїзд в столиці потрібно підняти, щоб розвивати громадський транспорт, наголосив посадовець.

Нагадаємо, у Верховній Раді України ухвалили важливий законопроект щодо проїзду в метро, який підтримало комунальне підприємство "Київський метрополітен". Метою законопроекту є запобігання та припинення порушень правил проїзду в метро та гарантування пасажирам права на одержання безпечних та якісних транспортних послуг. Законопроектом передбачені штрафи за вчинення протиправних дій у метрополітені.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві нагадали владі про "забуте" будівництво станції метро Сирецько-Печерської лінії Київського метрополітену. Автор петиції вимагає розпочати будівництво станції метро "Герцена-Загорівська". За його словами, район Загорівщини зазнає активної забудови, мотоциклетний завод вже перетворено на найбільший IT-кластер України та активно забудовується житловою забудовою та комерційною інфраструктурою. Саме час почати будівництво та розробку проєктної документації відкладеної станції метро по вулиці Герцена, вважає автор петиції.

Читайте також, що у Києві пропонують мотивувати киян та мешканців столиці у покращенні екології безкоштовним проїздом у метро



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вальдемар Кельн

24 травня 2023, 17:31

А ничего что в Киеве самый дорогой проезд на транспорте во всей Европе да пожалуй и во всем мире к зарплате!!!)))

Вальдемар Кельн

24 травня 2023, 17:31

А ничего что в Киеве самый дорогой проезд на транспорте во всей Европе да пожалуй и во всем мире к зарплате!!!)))

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися