Киян поінформували про перерахунок сплати за комунальні послуги

Кому це можуть зробити та за яких умов

Мешканцям Києва розповіли щодо актуалізації показників квартирних лічильників та отримання перерахунку в разі тривалої відсутності вдома. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального підприємства "Київтеплоенерго".

Для підтвердження коректної роботи лічильників комунальних послуг потрібен доступ до приладів обліку спеціаліста. У "Київтеплоенерго" зазначили, що кияни, які були відсутні вдома тривалий час, після повернення мають зробити звірку даних або повірити лічильники, або доручити це довіреній особі, яка має доступ до житла. На основі актуальних даних мешканцям столиці зроблять перерахунок.

Проведення повірки квартирних лічильників передбачено законом у середньому раз на чотири роки. Після передачі клієнтом підтвердження про повірку приладу обліку та його показань до "Центру комунального сервісу" роблять перерахунок за фактично спожиті послуги опалення та гарячого водопостачання. Це буде відображено в платіжці. Корегування нарахувань може бути проведено лише за останні 12 місяців.

У "Київтеплоенерго" також нагадали, що різниця між загальнобудинковим обсягом споживання послуг централізованого гарячого водопостачання та сумою показань усіх лічильників у будинку розподіляється між власниками квартир без лічильника та з неповіреними лічильниками. Для будинків без будинкового та квартирних лічильників гарячої води нарахування здійснюють за нормою споживання.

Для корегування нарахування власнику квартири без лічильника гарячої води, нарахування якому проводилося за нормою, необхідно надати до "Центру комунального сервісу" документ, що підтверджує його тривалу відсутність за місцем проживання. Це можуть бути довідка з місця тимчасового проживання, довідка переселенця, довідка проходження військової служби, або підтвердження факту виїзду за кордон та повернення в Україну. Якщо квартира опалювалась, а клієнт у ній не проживав, це не є підставою для перерахунку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у школах Києва планують збільшити кількість годин на підготовку старшокласників у межах навчальної програми про захист України. У владі столиці вважають, що якісна підготовка молоді допризовного віку з військових, тактичних та медичних дисциплін є необхідністю часу. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що кияни вимагають від влади нерозкішного бюджету під час війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися