У Броварах зросли ціни на тепло: скільки доведеться платити

Виконком міської ради затвердив нові тарифи

У Броварах виконавчий комітет міської ради затвердив підвищені тарифи на теплопостачання в новому опалювальному сезоні. Про це розповів мер міста Ігор Сапожко, передають "Коментарі".

Голова Броварської міської ради Ігор Сапожко повідомив, що ціни на теплопостачання для населення цього року зростуть на 23%. Такий "економічно обґрунтований тариф" надало комунальне підприємство "Броваритепловодоенергія". Таким чином в цьому опалювальному сезоні вартість однієї Гкал складе 2256,23 гривень.

Підвищення тарифів для мешканців Броварів на 23% мер міста вважає "досить відчутним", а для більшості населення — "просто непосильний". Сапожко запропонував частину фінансового навантаження перекласти на місцевий бюджет та підвищити тарифи на теплопостачання на 12%. Він передав відповідне доручення фінансовому управлінню та наголосив, що рішення про компенсацію з місцевого бюджету ще має ухвалити Броварська міська рада.

Якщо депутати Броварської міськради не ухвалять рішення про компенсацію частини нового тарифу на теплопостачання, броварчанам доведеться у цьому опалювальному сезоні платити за опалення на 394,13 гривень (без ЦТП) та на 432,64 гривні (з ЦТП) більше за одну Гкал. Тарифи на гарячу воду зростуть на 22,41 гривні (без ЦТП) та на 24,3 гривні (з ЦТП) за кубометр.

Раніше мер Києва Віталій Кличко прокоментував зростання тарифів на гарячу воду та опалення на 30-40% у столиці вже з жовтня. Голова КМДА заявив, що міська влада розсилає платіжки, але 90% платіжки складає ціна на енергоносії — електрика та газ. Кличко наголосив, що ціну на електрику та газ встановлює уряд, НКРЕКП та "Нафтогаз України". Він нагадав про нараду в Асоціації міст України, де напрацювали план, який дозволить киянам та мешканцям інших міст бути спроможними оплачувати комунальні рахунки під час опалювального сезону.

Читайте також: Кияни заплатять за піар Зеленського з непідняттям тарифів



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися