Чи вистачить Києву ресурсів, щоб не піднімати тарифи на опалення

На питання відповіли на засіданні Києвради

Грошей, які виділили зі столичного бюджету "Київтеплоенерго", щоб не піднімати тарифи на опалення для побутових споживачів може не вистачити. Про це під час засідання Київської міської ради розповів заступник мера столиці Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

Заступник мера Києва Петро Пантелеєв нагадав, що зі столичного бюджету "Київтеплоенерго" виділили два мільярди гривень для збільшення статутного фонду. Він також відповів на питання депутата Київради Михайла Наконечного, що буде робити влада, якщо цих грошей не вистачить.

"Було виділено два мільярди гривень для збільшення статутного фонду "Київтеплоенерго". Поки що спрямовано 377 мільйонів гривень підприємству, яке повинно до 22 жовтня перерахувати за газ. Але, я думаю, що в наступному році нам треба буде до цього питання повертатися, оскільки ми стоїмо на позиції не підвищувати тарифи відносно минулого опалювального сезону", — прокоментував Пантелеєв.

За його словами, щоб не піднімати тарифи на опалення для населення "Київтеплоенерго" потрібно компенсувати різницю у розмірі близько 3,5-4 мільярдів гривень. "З одного боку підприємство буде максимально вживати заходів для ефективної економної роботи. З іншого боку — без допомоги міста не обійтися", — додав заступник мера Києва.

Нагадаємо, заступник мера Києва Петро Пантелеєв також розповів про райони Києва, де найбільше проблемних питань щодо старту опалювального сезону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві різко підвищили тарифи на опалення, однак подорожчання вартості тепла торкнулося тільки окремих категорій споживачів. Для більшості киян тариф залишиться незмінним. Ціни зросли для комерційних, бюджетних та релігійних організацій. Для побутових споживачів тарифи залишаться на торішньому рівні.

Читайте також, чому у Києві можуть повернути віялові відключення електроенергії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися